29.3.07

 
Η ΣΙΩΠΗ

Ας γράψω εδώ μια συμβουλή που διάβασα στο “χίλιες και μια νύχτες”, έτσι για να την βλέπω συχνά και να μη την ξεχνάω. Ίσως να φανεί και σε άλλους χρήσιμη:


“Μαθέ να σιωπάς όταν είσαι σε μια συναναστροφή, και, έχοντας, πάντα μπρος στα μάτια σου, τα δικά σου ελαττώματα, ν’ αποφεύγεις να κανείς κρίσεις για τα ελαττώματα των άλλων. Γιατί όπως λέει ένας σοφός: “στη σιωπή υπάρχει η σωτηρία”. Aπάνω σε αυτό οι στίχοι ενός ποιητή:
“Η σιωπή είναι ένα στολίδι, και η ασφάλεια της ζωής. Kι αν ακόμα η γλώσσα σου, σα χείμαρρος και καταρράκτης ρέει συγκράτησε την:
γιατί αν σου τύχει να μετανιώσεις μια φορά γιατί σιώπησες μύριες θα μετανιώσεις γιατί μίλησες”.

Αυτή ήταν η τρίτη από τις πέντε σοφές συμβουλές που διάβασα στο υπέροχο αυτό παραμύθι.

10.3.07

 


Se7en

Μετά από πρόσκληση της αγαπητής Debby ήρθε η ώρα μετά από πολύ καιρό, να κάνω ένα μικρό ποστ με 7 ταινίες που αγάπησα.

Οι πρώτες δυο ταινίες είναι του αγαπημένου μου σκηνοθέτη David lynch: ιστορίες αλλόκοτες που αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό και αλλοπρόσαλλο κόσμο,με μυστηριώδεις πρωταγωνιστές που κρύβουν μεγάλα μυστικά ,ταινίες που επικεντρώνονται στην απόκρυφη μεριά του εγκεφάλου και όμως με πλάνα βγαλμένα από την παιδική ώρες ώρες ματιά του David lynch.Σκοτεινές και γοητευτικές:
1)Mulholland drive και 2) χαμένη λεωφόρος,με καταπληκτικά σαουντρακ του Angelo badalamenti.Σας προτείνω να ακούσετε οποιοδήποτε σαουντρακ του από τις δεκάδες ταινίες που έχει γράψει μουσική.
Οι επόμενες δυο είναι του σκηνοθέτη ταινιών δρόμου Wim Wenders το 3)Παρίσι – Τέξας με πρωταγωνιστή έναν άντρα που μετά τον διαλυμένο γάμο και αφού βάζει κυριολεκτικά φωτιά στο παρελθόν του περιπλανιέται στον άγονο αμερικάνικο νότο αφήνοντας πίσω του τον γιο του και την γυναίκα.Μετά από 4 χρόνια απόλυτης απομόνωσης και σιωπής, ο ήρωας ξαναβρίσκει με παράξενο τρόπο για λίγο τα συγγενικά του πρόσωπα.Μουσική Ry Cooder.
4)Τα φτερά του έρωτα η αλλιώς the sky over Berlin που το βρίσκω πιο σωστό σαν τίτλο
Με ήρωες αγγέλους που βλέπουν και ακούν τις πιο κρυφές σκέψεις των ανθρώπων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να ερωτευθεί και να κατεβεί στην γη για χάρη του έρωτα του. Μια ποιητική ταινία με αρκετή ροκ μουσική .Το σαουντρακ γραμμένο από τον jurgen ,knieper.
Επίσης η 5) έβδομη σφραγίδα και το 6)σκηνές από ένα γάμο του bergman
Και το7)η γυναίκα της διπλανής πόρτας του Φρανσουά τρυφώ.
Αυτές μου ήρθαν στο μυαλό,σίγουρα κάποιες έχω ξεχάσει και ακόμα πιο πολλές είναι αυτές που είναι σημαντικές και δεν έχω δει.
Και πάλι να ευχαριστήσω την Debby που με πρότεινε.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?