18.6.06

 

Άλλο ένα καλοκαίρι ήρθε.Aυτή η εποχή για μένα σημαίνει ζέστη και πολλη δουλειά. Bλέπετε ζω σε νησί και όλες οι δουλειές εδώ είναι στα φόρτε τους.Aπό τώρα ανυπομονώ να έρθει το φθινόπωρο.H βροχή να ξεπλύνει την κούραση και την φρενίτιδα του καλοκαιριού.

Comments:
Και εγώ από νησί είμαι αλλά τρελαίνομαι για το καλοκαιράκι όσο κουραστικό και να είναι.

Αυτή μαλθακότητα, η κλεισούρα και η μαυρίλα του χειμώνα με χαλάει περισσότερο.

Μέχρι να πεις κίμινο θα έχει πάει Σεπτέμβρης. Υπομονή!!
 
Kοίτα αντιθέσεις!

Εγώ που ζω στην πόλη, δεν βλέπω την ώρα να καλοκαιριάσει και συ που ζείς στον παράδεισο, περιμένεις το φθινόπωρο.

Μμμμμ, δεν ξέρω πως θα αισθανόμουνα στη θέση σου.

Ένας φίλος λέει, αν σταματήσω να γκρινιάζω, σημαίνει ότι πέθανα πριν πεθάνω.

Ανθρώπινη φύσις.
 
@Debby ,andy dufresne
Εδώ που τα λέμε είμαι λίγο γκρινιάρης,
όμως
από μικρός μου άρεσε η βροχή.
Η πιο ωραία εποχή για μένα είναι το φθινόπωρο, γιατί και ο καιρός είναι καλός (ούτε ζέστη ούτε κρύο, βρέχει συχνά..), αλλά και η θάλασσα.
Το καλοκαίρι στα νησιά οι πιο πολλοί μόνιμοι κάτοικοι έχουν φόρτο εργασίας λόγω τουρισμού, έτσι ίσως χάνουν τα καλά του. Προσωπικά δουλεύω σε 2 δουλειές οι οποίες το καλοκαίρι παίρνουν τα πάνω τους και με κουράζουν αρκετά.Για του χρόνου σκοπεύω να κάνω κάποιες αλλαγές όποτε ίσως δω το καλοκαίρι με άλλο μάτι.
Το οποίο μάτι για να μη σου βγει, και για να χαρείς στο maximum αυτήν την εποχή, καλό είναι να είσαι ελεύθερος και ωραίος,αλλιώς χάνεις το κεφάλι σου(μαζί και το μάτι)και βολεύεσαι στη καλύτερη με τον μουσακά(βλέπε θεωρία του μουσακά).

Σίγουρα όπως και να έχει, με τίποτα δεν θα ήθελα να ήμουν το καλοκαίρι σε μεγαλούπολη.

@Debby Ζεις μόνιμα σε νησί?
 
Και εγώ είμαι γκρινιάρα αλλά με τον χειμώνα!!

Δεν μπορώ να τον χωνέψω με τίποτα!!
Με το που θα μπει θέλω να έχει τελειώσει!

Πάντως, ναι πρέπει κάτι να κάνεις για να περνάς πιο χαλαρά τα καλοκάιρια σου. Δεν σου λέω να τρέχεις ταξίδια, παραλίες κτλ αν δεν έχεις τον χρόνο.

Αλλά πές μου, ακόμα και στην βεράντα του σπιτιού σου να είναι π.χ. μια ώρα σαν και αυτή λίγο πριν βασιλέψει ο ήλιος, με μια παγωμένη μπύρα στο χέρι, με ενα δροσερό αεράκι και μουσική του κεφιού σου να σου κρατάει συντροφιά,είναι άσχημα ?

Μένω μόνιμα σε νησί και δεν το αλλάζω με τίποτα!
 
Δεν ξέρω τι μου τη σπάει πιο πολύ, η ζέστη, η υγρασία ή η πολυκοσμία.

Αν υπάρχουν και τα τρία αρρωσταίνω, δε βλέπω την ώρα να κλειστούν όλοι σπίτια τους με βροχή χειμωνιάτικη, να ηρεμήσουμε λίγο...

Μισάνθρωπος παιδάκι μου στις στραβές μου, μισάνθρωπος (αλλά φιλόζωη πάντα!)

Γειά σου (P)resident!
:)
 
Καλώς ήρθες εδώ στην ερημιά.Καλά εσύ που βρίσκεις χρόνο για όλους και για όλα? Θεά θα μου πεις.Παντού παρούσα.
Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες παραπάνω.Ακούω για τον καύσωνα στη Σεβίλλη και με πιάνει πανικός.Εχω δουλειές βλέπεις εκτός σπιτιού και γραφείου.
Νιώθω λίγο ένοχος που δεν άφησα ένα σχόλιο στο ποστ σου στου ΝΔ, όχι γιατί ήρθες εδώ,αλλά γιατί μου άρεσε πολύ και δεν βρήκα μια λέξη να γράψω.Ξέρεις κάτι όμως?Όταν βλέπω τέτοιο επίπεδο γραπτού λόγου τρομάζω λίγο(τελευταία μου συμβαίνει πιο συχνά,και μην αρχίσεις τωρα τα :"μπα μια χαρά σε βρίσκω",γιατί ξέρω.. .)Στου Andy το ποστ έγραψα κάτι, μάλλον γιατί ένιωθα κάπως πιο οικεία.
Καληνύχτα, και μη τριγυρνάς τέτοια ώρα στις ερημιές.Πάμε στου Mickey(άστο, γράφει για ποδόσφαιρο) η στου γάτου(ούτε εκει.Η πόρτα έχει κλείσει και αν περιμένουμε απ έξω μέχρι το πρωί που θα ανοίξει θα μας φάει η υγρασία).
Μερικές σελίδες από ένα μυθιστόρημα και ύπνο.Αύριο έχει θάλασσα.Ενα από τα καλά του καλοκαιριού στα νησιά,είναι αυτή η υπέροχη θάλασσα.
Υ.Γ Με έκανες και έγραψα πρώτη φορά σεντόνι.Ο Αρκάς το έλεγε?:“ξυπνάς μέσα μου το σεντόνι”?
 
Γεννήθηκα στην Αθήνα, ζω στην Αθήνα, έζησα για λίγο στην επαρχία και θα ήθελα να ξαναζήσω, αλλά περνάω τα καλοκαίρια ως «ένοικος»... Το σπίτι μου είναι στον χειμώνα.
 
Μάριε,
Έχει η επαρχία τις ομορφιές της αλλά έχει και τα δικά της προβλήματα.Στην Αθήνα δεν έχω ζήσει και δεν ξέρω πως είναι.Ισως να έχει τα καλά της.Το δικό μου σπίτι είναι στο φθινόπωρο. Απίστευτες θάλασσες ,καθαρές ,χωρίς κόσμο, χωρίς ζέστη.
Και μετά είναι η βροχή, η βασίλισσα του φθινοπώρου.Η αγαπημένη μου!
Οι βροχερές μέρες και νύχτες, είναι απόλαυση για μένα. Πόσο μου αρέσει να βγαίνω έξω από το σπίτι, με τα κατάλληλα ρούχα, και να περπατάω στους δρόμους η στην έξοχη και να απολαμβάνω τη βροχή!
Μαγεία να βλέπεις και να ακούς τη βροχή.Να νιώθεις να κυλάει στο πρόσωπο σαν δάκρυα.


Κάτι από του υπνοβάτες του Χέρμαν Μπροχ
"Βάδιζαν αργά ,σε ένα τοπίο όπου επικρατούσε τέτοια απόλυτη ησυχία, ώστε έμοιαζε να προσμένει κάτι, ενώ βεβαίως δεν μπορούσε να περιμένει τίποτε άλλο από τη βροχή και το βράδυ .Ο ουρανός απλωνόταν απαλός από πάνω και οι στάλες της βροχής που έπεφταν κάθε τόσο έμοιαζαν να τον δένουν με τη γη και να τον φέρνουν πιο κοντά της σε μια αδιάσπαστη ενότητα…
Απαλά βυθιζόταν η βροχή στο ποτάμι ,ψιχάλιζε σιγανά στα φύλλα των ιτιών."

Υπέροχες εικόνες!
 
Καλησπέρα!

Σ'ευχαριστώ για ό,τι έγραψες - το διάβασα κι ήταν...αναπάντεχο!

Δεν ήξερα καν ότι με διάβασες! Τι καλά! Μ'έφτιαξες!!!

Ποιό επίπεδο καλέ? Με τέτοιους που έμπλεξα (εμ, ο τρελλοσυλλέκτης στο φουλ) δεν έχω παρά απλώς να περιγράψω μετά - οκ, με λίγη σαλτσούλα στο πλάϊ!

Μικρή παράκληση: βάλε ημερομηνία και ώρα στα σχόλιά μας, γιατί δεν ξέρω τι μου γίνεται, δεν ξέρω πότε μπαίνει κανείς, εντάξει?

Ξυπνώ μέσα σου το σεντόνι... Πρώτη φορά μου το λένε αυτό κι είναι πραγματικά σούπερ!!!!
:-)

Αντε, βάλε κι ένα ποστ... σεντονάτο, να το εγκαινιάσουμε!
wink! wink!

ΥΓ- "Μαγεία να βλέπεις και να ακούς τη βροχή. Να νιώθεις να κυλάει στο πρόσωπο σαν δάκρυα."
Αν έχεις και ΤΟΝ κάποιον να στα φιλήσει, ε, μαγεία στο τετράγωνο...
 
Σήμερα βρέχει εδώ. Κάθομαι έξω στο κήπο.
Απ τα ηχεία ακούγεται Vangelis:soil festivities
Μουσική εμπνευσμένη από το μικρόκοσμο του υπεδάφους.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?