28.8.06

 


Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ?

Το πρώτο μου βιβλίο το αγόρασα σε ηλικία 19 ετών όταν υπηρετούσα την θητεία μου στον στρατό.Αρκετά τότε απογοητευμένος και δυστυχισμένος αναζητούσα σανίδα σωτηρίας. Σε μια έξοδο που είχα ,τριγυρνώντας μόνος μου και κοιτώντας τις βιτρίνες της πόλης,η ματιά μου έπεσε στην βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου που εκεί βρισκόταν το βιβλίο του Μπερτραντ Ρασσελ η «Κατάκτηση της ευτυχίας».Το αγόρασα αμέσως χωρίς να γνωρίζω τον συγγραφέα,στην τιμή των 480 δραχμών.Το ίδιο βράδυ το διάβασα ολόκληρο,και ναι, βοήθησε. Ήταν η πρώτη σανίδα σωτηρίας.Πιάστηκα από αυτήν, πήρα μερικές ανάσες και συνέχισα να κολυμπάω στον κόσμο των καραβανάδων των φαντάρων που κραύγαζαν και φωνασκούσαν, της μοναξιάς στη σκοπιά και του πλήθους των ομοιόμορφα ντυμένων πιονιών.
Αμέσως μετά ακολούθησε το «Τι πιστεύω» του ίδιου συγγραφέα που έχει πρώτο κεφάλαιο το «Γιατί δεν είμαι χριστιανός».
Όπως καταλαβαίνετε ήμουν μελαγχολικός πολύ πριν γίνω αγνωστικιστής.

Comments:
Όλοι λίγο πολύ αγνωστικιστές είμαστε.
Αλλά όχι μελαγχολικοί...
 
Συμφωνώ με την debby, αλλά εσύ ξεπερνάς και εμένα στην μαυρίλα...πωπωπωπω...
 
ok ,αλλαγη τωρα:


http://www.youtube.com/watch?v=gJPQZAcmWyg&mode=related&search
 
@Debby,julia
Καλά κάνετε και μου το θυμίζετε.Εντάξει δεν μου φαίνονται όλα μαύρα ,όμως ναι, έχετε δίκιο, λίγο περισσότερο φως δεν βλάπτει.

Υγ Πιο πολύ ήθελα να πω για το πρώτο μου βιβλίο, πως και πότε το αγόρασα και πως και πότε ξεκίνησε ο προβληματισμός μου σχετικά με τις θρησκείες.
 
Πάλι καλά που το θυμάσαι το πρώτο βιβλίο που αγόρασες!!

Εγώ ούτε το πρώτο που διάβασα δεν θυμάμαι!
 
@Debby
Σημειώνω ημερομηνία αγοράς και την πόλη που τα αγόρασα πάνω σε βιβλια,δισκους,cd,videotapes,DVD,τατελευταία 25 χρόνια.Δυστυχώς στους δίσκους που αγόρασα στην δεκαετία του 70 δεν έχω σημειώσει.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?