10.3.07

 


Se7en

Μετά από πρόσκληση της αγαπητής Debby ήρθε η ώρα μετά από πολύ καιρό, να κάνω ένα μικρό ποστ με 7 ταινίες που αγάπησα.

Οι πρώτες δυο ταινίες είναι του αγαπημένου μου σκηνοθέτη David lynch: ιστορίες αλλόκοτες που αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό και αλλοπρόσαλλο κόσμο,με μυστηριώδεις πρωταγωνιστές που κρύβουν μεγάλα μυστικά ,ταινίες που επικεντρώνονται στην απόκρυφη μεριά του εγκεφάλου και όμως με πλάνα βγαλμένα από την παιδική ώρες ώρες ματιά του David lynch.Σκοτεινές και γοητευτικές:
1)Mulholland drive και 2) χαμένη λεωφόρος,με καταπληκτικά σαουντρακ του Angelo badalamenti.Σας προτείνω να ακούσετε οποιοδήποτε σαουντρακ του από τις δεκάδες ταινίες που έχει γράψει μουσική.
Οι επόμενες δυο είναι του σκηνοθέτη ταινιών δρόμου Wim Wenders το 3)Παρίσι – Τέξας με πρωταγωνιστή έναν άντρα που μετά τον διαλυμένο γάμο και αφού βάζει κυριολεκτικά φωτιά στο παρελθόν του περιπλανιέται στον άγονο αμερικάνικο νότο αφήνοντας πίσω του τον γιο του και την γυναίκα.Μετά από 4 χρόνια απόλυτης απομόνωσης και σιωπής, ο ήρωας ξαναβρίσκει με παράξενο τρόπο για λίγο τα συγγενικά του πρόσωπα.Μουσική Ry Cooder.
4)Τα φτερά του έρωτα η αλλιώς the sky over Berlin που το βρίσκω πιο σωστό σαν τίτλο
Με ήρωες αγγέλους που βλέπουν και ακούν τις πιο κρυφές σκέψεις των ανθρώπων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να ερωτευθεί και να κατεβεί στην γη για χάρη του έρωτα του. Μια ποιητική ταινία με αρκετή ροκ μουσική .Το σαουντρακ γραμμένο από τον jurgen ,knieper.
Επίσης η 5) έβδομη σφραγίδα και το 6)σκηνές από ένα γάμο του bergman
Και το7)η γυναίκα της διπλανής πόρτας του Φρανσουά τρυφώ.
Αυτές μου ήρθαν στο μυαλό,σίγουρα κάποιες έχω ξεχάσει και ακόμα πιο πολλές είναι αυτές που είναι σημαντικές και δεν έχω δει.
Και πάλι να ευχαριστήσω την Debby που με πρότεινε.

Comments:
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
Καλημέρα Resident!!

Λοιπόν μόνο δύο από τις ταινίες που αναφέρεις έχω δει! Την Χαμένη λεωφόρο και το Παρίσι Τεξας.
Και το χειρότερο είναι ότι όταν πάω να ζητήσω καμιά από τις άλλες στο dvd club θα με κοιτάνε σαν UFO!!
 
Καλημέρα Debby!Υπάρχουν όλες,πιο δυσεύρετη ίσως είναι "τα φτερά του έρωτα".Αλλά τι ανάγκη έχεις εσύ με 10! αίθουσες κινηματογράφου στο νησί που ζεις?Εδώ φέτος τον χειμώνα ούτε μια!

Συμφωνώ για τις επικίνδυνες σχέσεις.Πολύ καλή.Μέσα στην δεκάδα μου.
 
Δεν έχω παράπονο! Σκέψου ότι αυτή την εβδομάδα στο ένα από τα δυο παίζουν επτά ταινίες ταυτόχρονα ανάμεσα σε αυτές φυσικά και το πολυδιαφημισμένο 300.
Παρόλα αυτά θα κοιτάξω μήπως βρω κάποια από αυτές που προτείνεις αν και δεν βλέπω πιθανό να σταθώ τυχερή!
 
Debby που ζεις?!!! Δεν το πιστεύω τόσο μεγάλη διαφορά από νησί σε νησί!Θα έρθω εκεί μου φαίνεται,να δουλέψω στο εστιατόριο (η φάστ φουντ? )της εξαδέλφης μου.
 
Καλημέρα!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν το εκτιμώ ιδιαίτερα επειδή πλέον το θεωρώ δεδομένο. Αλλά το συνειδητοποιω όταν πηγαίνω δίπλα στην Κω ή Βόρεια Ελλάδα και ούτε λόγος για cinema της προκοπής.
Εδώ παίζουν και καλοκαίρι κανονικά. Με λιγότερες και πιο άσημες ίσως ταινίες αλλά μπορείς να της δεις γιατί οι αίθουσες είναι κλιματιζόμενες.
Τουλάχιστον έχουμε και αυτήν την διέξοδο να περάσουμε ένα βράδυ μας!! ;-)
 
@ Debby,Μια χαρά είσαι εκεί κάτω.
Είναι καλό να υπάρχουν επιλογές.Για να έχετε τόσες αίθουσες σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος που κυκλοφορεί και θα είναι αρκετός,αλλά και που ενδιαφέρεται για το σινεμά.Εδώ γεμίζουν μόνο οι καφετερίες και τα εστιατόρια.Σκέψου φέτος τον χειμώνα δεν λειτούργησε καμία αίθουσα.Μια που υπήρχε ανακαινίζεται.
Ο χειμώνας της γενικής ανομβρίας.
Δεν ξέρω και τον χορό της βροχής...
 
Λοιπόν σε καλώ να προσθέσεις και μια ταινία του Pacino, γιατί στέλνω τώρα όλους τους Godfathers και σου κάνουν το blog καλοκαιρινό!!!

doctor
 
Λοιπόν γιατρέ,από φόβο μήπως μπουκάρουν οι νονοί στο blog και τα κάνουν λαμπογιαλα(κρίμα να χαλάσει ένα τόσο ωραίο - μην το ματιάσω-blog ) θα προσθέσω στις αγαπημένες μου ταινίες την ένταση ,που παίζει βέβαια και ο Nτε Nιρο ,αλλά μην ανησυχείς, για τον Pacino μου αρέσει η ταινία.

Πάντως εσύ έχεις κάνει μια μικρή ατιμία: έχεις για αβαταρ τον Al ,πράγμα που κάνει τα σχόλια σου διπλά συμπαθή. Aσυναίσθητα βλέποντας την εικόνα νομίζω ότι είναι το πρόσωπο του σχολιαστή .
 
resident κι εγώ όταν σε διαβάζω σιγοτραγουδάω το "big mouth strikes again"!!!

doctor

Y.T. To "Εις το όνομα του Πατρός" σου άρεσε;
 
Καλημέρα γιατρέ! Χμμμ! Θα προτιμούσα την ώρα που κάποιος άνοιγε το στόμα του να φάει ένα τρυφερό κομμάτι από ένα ζωάκι,να σιγοτραγουδούσε το meat is murder και να έτρωγε λαχανόσουπα…

To "Εις το όνομα του Πατρός δεν το έχω δει. Nα το δω λες? Aξιζει?
Ξέρεις τι έχουμε πάθει μου φαίνεται? με το πάθος μας για το blog του ΝΔ και άλλων δεν έχουμε χρόνο για ταινίες.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?