11.9.07

 
“Τhe greatest thrill is not to kill but to let live”















Ένας διάλογος σχετικά με το κυνήγι.Kαμιά 10αρια σχόλια μου βρίσκονται προς το τέλοs του ποστ,εδω:
http://ecology2007plus.wordpress.com/2007/09/12/kallisto/#comment-532

TA ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ:
”Το κυνήγι είναι απλά ένα δολοφονικό σπορ.Οι κυνηγοί σκοτώνουν από ευχαρίστηση και όχι για να φάνε.Δώστε σε έναν κυνηγό μια πέρδικα για 5 ευρω και θα σας την πετάξει στη μούρη.Προτιμάει να χαλάσει 20 φορές περισσότερα χρήματα και κόπο και να την σκοτώσει ο ίδιος. Με τα χρήματα που στοιχίζει ένα θήραμα αγοράζεις χαβιάρι.Οπως έγραψε και ο πεπε τα σκοτώνουν και για να μην πάνε χαμένα μετά τα τρώνε. Για μένα γενικά η κρεατοφαγία είναι έγκλημα. Δεν τρώγω ότι αγαπάω._
Το κυνήγι όμως είναι υπεύθυνο και για άλλα, όπως την εξαφάνιση των ειδών, τον εκφοβισμό των ζώων(με ποιο δικαίωμα απομακρύνουν τρομάζοντας τα ζώα από τον άνθρωπο?) για την οπλοκατοχη η οποία με την σειρά της δημιουργεί προβλήματα αφού ο καθένας μπορεί να κατέχει ένα επικίνδυνο όπλο,επισης διαμορφώνει μια εγκληματική συνείδηση- βλέπεις τα ζώα σαν εργαλεία, το σκύλο σου εργαλείο κυνηγιού η αντικλεπτικό μηχανισμό τα άλλα απαγορευμένα είδη σαν στόχους αφού έτσι και αλλιώς φαγώσιμα και μη στόχοι είναι για τον κυνηγό κλπ.
Ζω σε επαρχία. Πουλιά που έβλεπα μικρός κατά δεκάδες στους αγρούς έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και μη μου πείτε την γνωστή δικαιολογία για τα φυτοφάρμακα. Εχετε δει πολλά πουλιά νέκρα από αυτά? και έτσι να είναι,να ένας ακόμη λόγος για να μην ταΐζουμε και με σκάγια.
Γιατί μου στέρησαν την εικόνα τους και το κελάηδισμα τους? Ποιοι έχουν την καρδιά να αφαιρούν την ζωή από αυτά τα υπέροχα,άκακα πλάσματα?
Αλήθεια πως νιώθουν οι κυνηγοί όταν βλέπουν τα εναγώνια μάτια των αθώων αυτών πλασμάτων , όταν τα συλλαμβάνουν τραυματισμένα ,λίγο πριν παραδοθούν στο θάνατο?
Τίποτα δεν τους συγκινεί?Τίποτα δεν αγγίζει την καρδιά τους?
Κρίμα”.
.
Ο κυνηγός γράφει
«Είναι φανερό οτι οι χορτοφάγοι της “παρέας” είναι κάθετα αντίθετοι στην θανάτωση ζώων. Τους κατανοώ και δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα εναντίον της άποψης αυτής, ή μάλλον αυτής της στάσης ζωής. Ίσως πολύ αργότερα το μετανοιώσουν για λόγους υγείας. Η ταχεία αποδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας που προέρχεται από την έλλειψη ζωϊκής προέλευσης πρωτεϊνών, σύντομα θα τους δείξει τον σωστό δρόμο..»

Πότε θα καταλάβουν οι κρεατοφάγοι 2-3 απλά πράγματα?:
οι ζωόφιλοι χορτοφάγοι δεν έχουν αφαιρέσει το κρέας από την διατροφή τους για λόγους υγείας. Αγαπάνε τα ζώα και απλά δεν τα τρώνε. Δεν σκέφτονται όλοι μόνο τον εαυτό τους.
Δεύτερον ,ζωικές πρωτεΐνες έχουν και τα προϊόντα ζώων (ελευθέρας βοσκής καλύτερα) αυγά γάλα γιαούρτι κλπ.Δεν είναι ανάγκη να φάμε τα ίδια τα ζώα!
Τρίτον, και αυτοί που τρώνε μόνο φυτικές πρωτεΐνες, ζούνε μια χαρά και ίσως καλύτερα από τους κρεατοφάγους
Υ.γ υπάρχει μια φωτογραφία στο μπλογκ μου από ένα σώμα χορτοφάγου που η επιδερμίδα του υπέστη ταχεία αποδομηση των κυττάρων.

Και κάτι ακόμα: πολύ ουτοπικό μου φαίνεται το να επιτρέπετε το κυνήγι και απλά να εφαρμόζονται οι νόμοι.
Το κυνήγι αγαπητοί φίλοι δεν γίνεται στις πλατείες και στους δρόμους αλλά στην αχανή, σχεδόν απάτητη ύπαιθρο. Που να βρεθούν οι θυροφυλακες να ελέγξουν στα βουνά και στα λαγκάδια? Πρακτικά αδύνατο.
Που θα βρεθούν οι θαρραλέοι ,μεγαλόψυχοι, θηροφυλακες να προστατέψουν κάτι που δεν έχει δύναμη να παραπονεθεί και να αντισταθεί όπως τα θηράματα. Οι λαγοί και οι πέρδικες δεν θα κάνουν μήνυση επειδή κάποιος δεν τα προστάτεψε.Δεν είναι όπως τους νόμους που αφορούν ανθρώπους που θίγονται.Εξάλλου κανείς υπάλληλος δεν θέλει έρθει σε προστριβές με κάποιον που κρατάει όπλο σε ένα ερημικό μέρος.
Ελάτε στο νησί που ζω και σκοτώστε το Απρίλη και Μάιο που απαγορεύεται το κυνήγι ,όσες τρυγόνες και συκολογους θέλετε. Βγείτε με τα φλωμπερ και τα αεροβόλα και σκοτώστε όσα μικρά πουλάκια (μικρότερα της σιταρήθρας) μπορείτε.
Θα σας έλεγα άφοβα να ξεπεράσετε και τον αριθμό των θηραμάτων που επιτρέπετε να σκοτώσετε αλλά είναι πρακτικά αδύνατο. Η μείωση των θηραμάτων δεν θα σα το επιτρέψει. Κανείς δεν θα μπει στον κόπο να σας σταματήσει. Γιατί να το κάνει με ζήλο? Ούτε η ελληνική κοινωνία πιέζει για την αστυνόμευση ,ούτε και τα θηράματα μπορούν να κάνουν κάτι γι αυτό.
Αφήστε τα πουλιά να ζήσουν. Μόνο εσείς κυνηγοί μπορείτε να το κάνετε με την δική σας θέληση. Οι νόμοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα καταράχια και στη μέση του πουθενά. Με τόσους ψήφους και κέρδος που αφήνετε, κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να σας σταματήσει.

By: resident on September 9th, 2007
at 11:55 am
Τώρα το είδα:
Ο Πάνος γράφει :
«Δεν υποστηρίζω, ωστόσο, πως πρέπει να απαγορευτεί γενικά το κυνήγι, αλλά να γίνεται με τους (αυστηρότατους) όρους που επιβάλλουν σε κάθε περιοχή και κάθε χρονική περίοδο οι ανάγκες και οι δυνατότητες.»
Όπως εξήγησα δεν γίνεται.
Διορθώνω και συμπληρώνω: «Με τόσους ψήφους και χρήματα που σπαταλάτε , κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να σας σταματήσει.»
Ακόμη και το πιο αποτρόπαιο έγκλημα έχει δικαιολογία.
Ομως φτάνει σας παρακαλώ.Το να προκαλώ οδύνη ,τρόμο, θάνατο σε αθώα πανέμορφα πλάσματα της φύσης δεν υπάρχει δικαιολογία. σοβαρή που να στέκει. Δεν είναι τα ζώα αντικείμενα σκότωσα ένα, άφησα ένα και είμαστε στα ίσα και επίσης αν δεν είστε σίγουροι ότι αυτό που κάνετε είναι σωστό μην το διαφημίζετε, δεν χρειάζονται τα ζώα κι άλλους κυνηγούς, δεν σας συμφέρει και εσάς να είστε πολλοί. Οσο λιγότεροι τόσο καλύτερα. Τρώτε κρέας, δεν χρειάζεται να λέτε για αρρώστιες και καταστροφές τους δέρματος σε αυτούς που δεν τρώνε. Καλύτερα ρωτήστε τους χορτοφάγους πως νιώθουν και αν μπορείτε κάντε το και εσείς για την υγειά σας τουλάχιστον .
Στη λίμνη που είναι στα μέρη μου από τότε που απαγόρεψαν το κυνήγι σε αυτήν, γέμισε ζωή: πάπιες, χήνες ,φαλαρίδες, κύκνοι ,ερωδιοί… Ποιος μου στερούσε το δικαίωμα να βλέπω αυτή την ομορφιά, διώχνοντας και αποδεκατίζοντας τα πουλιά που πήγαιναν να βρουν καταφύγιο σε αυτήν?
Πάλι καλά που την κατάλαβαν οι δεκοχτούρες τα ψαρόνια και οι κότσυφες και μπήκαν στις πόλεις.Θα γλιτώσουν από την καταστροφική μανία του ανθρώπου.

dermes said”Το να προσπαθήσω να επιβάλω την προσωπική μου ηθική στους άλλους (και μάλιστα δια νόμου) το θεωρώ φασισμό.”

Μα το να μη θεωρείς σωστό να σκοτώνεις κάτι που δεν σε βλάπτει xωριs λόγο δεν είναι η προσωπική σου ηθική, δεν είναι ηθικό γενικά θα έλεγα.
Όπως δεν είναι ηθικό να σκοτώνουμε ανθρώπους, σκύλους, γάτες… γι αυτό υπάρχουν και οι νόμοι. Δεν βλέπω κάτι φασιστικό. Ανάφερα κάτι για τα πουλιά που δεν βλέπω πια η που τρομάζουν όταν τα πλησιάζει άνθρωπος σε ακτίνα 100 μέτρων πχ κλπ και είπα και το παράδειγμα με την λίμνη.Αυτό που μας στερεί αυτές τις χαρές και στερεί την ζωή από πουλιά και άλλα ζώα χωρίς σοβαρό λόγο πως να το ονομάσουμε?Φασιστικο?
Επίσης πολύ κουβέντα γίνεται για το αν το κυνήγι διαταράσσει το οικοσύστημα κλπ Μα και 1000 σκύλους η γάτες η χειρότερα ανθρώπους να σκοτώσω δεν διαταράσσεται τίποτα.
Αρα?Μόνο αυτό είναι ?η μήπως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τον πόνο που προκαλούμε?

•dermes said” Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι στην ουσία η συλλογική ηθική (δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστός ο όρος), η ηθική που αποδέχεται η κοινωνία και εκφράζεται, συνήθως, με τους νόμους. Έχω σοβαρές αμφιβολίες αν η συλλογική ηθική της κοινωνίας μας απορρίπτει το κυνήγι. Φοβάμαι ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για να την διαμορφώσουμε . Μακάρι να κάνω λάθος…"

Έχουμε σίγουρα πολύ δουλειά να την διαμορφώσουμε αλλά δεν θα την διαμορφώσουμε λέγοντας ότι είναι φασιστική η απαγόρευση της δολοφονίας των πτηνών κλπ ενώ να τα σκοτώνουμε δεν είναι.
Εξάλλου είπα «να σκοτώνεις κάτι που δεν σε βλάπτει xωρίς λόγο»
Όπως τα θηράματα.
Για τα υπόλοιπα είδη που ανέφερες μάλλον υπάρχουν κάποιοι λόγοι. Η ενοχλούν η πιστεύουμε ότι δεν πονάνε η τα σκοτώνουμε για να τα φάμε KAI όχι για να παίξουμε σκοποβολή και τον ραμπο.
Στα σφαγεία και οι κτηνοτρόφοι δεν σκοτώνουν από ευχαρίστηση ,ενώ οι κυνηγοί μόνο για αυτό.Και να το ξαναπω: στερούν κι απο άλλους τη χαρά να δουν συχνά κι από κοντά την άγρια πανίδα και συμβάλουν στην εξαφάνιση των ειδών.
Άρα υπάρχουν κάποιες διαφορές.
Y.Γ Ακόμη και να κάνω λάθος δεν έχω κανένα ιδιοτελή σκοπό, ούτε υπερασπίζομαι κάτι δικό μου,η περιμένω ανταμοιβή απο τις μπεκάτσες.
Αυτά.
Τέλος.

@ kynigos 3
O καθένας έχει το μερίδιο της ευθύνης του. Oι 250.000 κυνηγοί η κάπου τόσοι τέλος πάντων δεν μειώνουν τον αριθμό ?Δεν πάνε στα δάση για να ταΐσουν. Πόσες χιλιάδες πουλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο από τους νόμιμους κυνηγούς?
Επίσης να πω και αυτό που φυσικά το ξέρω θα φέρει αντιρρήσεις: δεν έχω γνωρίσει νόμιμο κυνηγό. Iσως να υπάρχουν αλλά εγώ δεν ξέρω. Kαι γνωρίζω πολλούς. H θα κυνηγάει αφού δύσει ο ήλιος -καρτέρι μπεκάτσας, πάπιας κλπ -η θα ξεπερνάει όπου μπορεί τον αριθμό των θηραμάτων που επιτρέπονται η θα κυνηγάει κοντά σε κατοικημένη περιοχή η εκτός εποχής η που και που θα ρίχνει κανα σμπάρο σε απαγορευμένα είδη κλπ και ξέρετε γιατί? Δεν μπορεί και δεν έχει την όρεξη κανείς να ελέγξει το κυνήγι.
Μόνο η συνείδηση μπορεί, ουδείς άλλος μέχρι τώρα.
Κάποια μέρα το κυνήγι θα σταματήσει στην υπαιθρο. Δεν θα υπάρχει αντικείμενο για σκοποβολή.Θα ψάχνουν την μπεκάτσα όπως ψάχνουν τον αγριόγαλο.Κρίμα.
Διπλό μάλιστα.

Χαίρομαι που μιλάμε πολιτισμένα μαζί.
Και γι αυτό θα σου πω ότι, το να ταΐζουμε τα ζώα που σκοτώνουμε (και κάποια αλλα ίσως ) εγώ το βλέπω σαν στάχτη στα μάτια(κάτι ανάλογο κάνει και η εκκλησία με τους ανθρώπους ) η αν όχι αυτό , για να τα έχουμε κάπως καλά με την συνείδηση μας. Εχεις ακούσει την φράση πρώτα με «λερώνεις» και μετά με σκουπίζεις.Κάτι τέτοιο.
Θα ήταν πολύ καλύτερο κατά τη γνώμη μου οι οργανώσεις έδιναν τροφή και νερό στα ζωντανά αυτά, χωρίς να τα σκοτώνουν.
Ρώταγα πριν λίγο κάποιο κυνηγό (όπως είπα γνωρίζω αρκετούς) πως πάει το κυνήγι των τρυγονιών, συκολογων κλπ και μου έλεγε ότι δεν έχει σκοτώσει τίποτα μέχρι τώρα(τελειώνουν οι μέρες του περάσματος ) και ότι τα τελευταία χρόνια φταίνε οι άνεμοι και οι καιροί που δεν περνάνε τα πουλιά από τα μέρη μας( αστείο λίγο ε?).
Επίσης μου είπε ότι χάθηκαν οι μελισσουργοί(αλήθεια οι κούκοι τι έγιναν?και πόσα άλλα έχω χάσει)και ρίχνουν καμιά τουφεκιά(Οι άλλοι, οι κακοί ) σε δεκοχτούρες και περιστέρια για να ξεσπάσουν. Το πιστεύω γιατί το έχω δει πολλές φορές αυτό να συμβαίνει.
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια που με έπαιρνε ο πατέρας μου κυνήγι και γινόταν χαμός .Οπως βλέπεις τώρα τις δεκοχτούρες,έτσι έβλεπες τις τρυγόνες.
Αυτά τελείωσαν. Δεν υπάρχει επιστροφή.
Η τεχνολογία, οι φωτιές, η μείωση των βιότοπων και η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν εξαρτούνται άμεσα απο μας. Το μόνο που περνάει από το χέρι μας είναι να κατεβάσουμε τα όπλα. Έστω και για λίγα χρόνια.
Μια δοκιμή θα πείσει.

Κυνηγέ ,αν βλέπουμε ότι κάτι καταστρέφεται κάνουμε ότι περνά γρήγορα από το χέρι μας. Μέχρι να ενωθούμε και μέχρι οι αντιδράσεις μας πιάσουν τόπο… Αλλά νομίζω αυτά που χωρίζουν τους οικολόγους με τους κυνηγούς είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους ενώνουν.
Και βεβαίως συμφωνώ ότι και οι δυο ομάδες αυτές χαίρονται τη φύση αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. και για να μην γινόμαστε ανθρωποκεντρικοί ξέρουμε πολύ καλά και οι δυο μας τι είναι αυτό που δεν χαίρεται όταν οι κυνηγοί βγαίνουν στη φύση. Για μένα εκεί είναι ΤΟ θέμα.
(Και μια διευκρίνηση αν κάποιος με χαρακτήριζε θα προτιμούσα να με χαρακτηρίσει ζωόφιλο και όχι οικολόγο ,αν και αγαπώ τη φύση.)
Οι ‘’φίλοι» «αντικυνηγοι’’ πίστεψε με είναι τόσοι πολλοί που θα θησαύριζαν τα σκοπευτήρια αν πήγαιναν εκεί . Εξάλλου είναι πιο συναρπαστικό να το κάνουν μέσα στη φύση και οι στόχοι να είναι ίδιοι με τους επιτρεπόμενους. Πιστεύω ότι υπάρχουν κυνηγοί σαν και σένα που τουλάχιστον τηρούν τους νόμους και δεν είναι της τακτικής “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω”. Προσωπικά με δεν μου φτάνει αυτό αλλά έστω και έτσι κράτα γερά και βλέπουμε .
Και για να αστειευτώ λίγο:Εμείς οι άνθρωποι είμαστε αναμφισβήτητα στην κορυφή της ιεραρχίας.Φαντάζεσαι αυτό να άλλαζε και να είμαστε με αυτό τον τρόπο κυνηγημένοι από κάτι άλλο που θα κυριαρχούσε στον πλανήτη. Ισως τότε, πολύ αργά,να ζητούσαμε συγνώμη από τα ζώα.

.
kynigos 3 said…”Σίγουρα η άσκηση του κυνηγιού είναι η σημαντικότερη διαφορά μας αλλά σπαταλάμε τον χρόνο μας για να φωνάζει η μια πλευρά να σταματήσει το κυνήγι δια παντός και η άλλη για να επιτραπεί το κυνήγι παντού και πάντα . Και οι δύο απόψεις ( κατά την δική μου άποψη ) είναι λάθος .”

Πόσο καλό θα ήταν να αποφάσιζε η τρίτη πλευρά αυτού του θλιβερού παιγνιδιού.
Οι άμεσα εμπλεκόμενοι.
Να μπορούσαν να μιλήσουν…

Θειε μπράβο!Οτι πιο καλό διάβασα εδώ. Μια διόρθωση: το κυνήγι του τρυγονιού επιτρέπετε μόνο φθινόπωρο ,τώρα δηλαδή ,Την άνοιξη εδώ και αρκετά χρόνια απαγορεύτηκε ,-και γενικά το κυνήγι απαγορεύεται από τις 28 Φεβρουαρίου και μετά μέχρι τις 20 Αυγούστου,- με τους κυνηγούς που εγώ γνωρίζω να αντιδρούν έντονα.Oμως απαγορεύτηκε την άνοιξη αλλά τίποτα δεν σταματάει το πάθος.Kυνηγούν(οι λίγοι, οι κακοί) σχεδόν κανονικά.Οπως και τα παπιά(τι υπέροχα πουλιά τα παπάκια του Μαρτίου- Απριλίου ,μια πανδαισία χρωμάτων.Πως μπορείτε και σηκώνετε το όπλο?) την ίδια εποχη.Εκει να δεις μεσοπέλαγα τι γίνετε με τα ταχύπλοα.Σφαγή!
Μόνο αν καταλάβουμε το λάθος μας μπορεί να το διορθώσουμε . Οι κυνηγοί πιστεύουν ότι αγαπάνε τη φύση και τα ζώα(τα σκοτωμένα ζώα, και το σκύλο που τους βγάζει τον λαγό και ποστάρει τη μπεκάτσα). έτσι πως να αλλάξουν Κάποιοι φίλοι εδώ που με κάποιο τρόπο υπερασπίστηκαν το κυνήγι χωρίς να έχουν ασχοληθεί με το θέμα δεν μπορούν να ξέρουν γιατί πράγμα μιλάμε.Είναι τέτοιο το πάθος του κυνηγού για να σκοτώσει που η καταστροφή είναι μεγάλη.
Κράχτες ψεύτικοι και αληθινοί,ομοιώματα, σκύλοι ειδικά εκπαιδευμένοι ,καρτέρια νύχτα,σπαρμένα επίτηδες χωράφια με καλαμπόκι,ταχύπλοα σκάφη ,υπερσύγχρονα όπλα, ένας πανάκριβος εξοπλισμός επιστρατεύεται για την καταπολέμηση του εχθρού.
Αν θέλετε ακούστε και σεις που αγαπάτε τα ζώα και σεις που δεν τα αγαπάτε: με μαθηματική ακρίβεια τα παιδιά σας θα γνωρίζουν μερικά είδη ζώων μόνο από τις αφηγήσεις σας.
Και γι αυτό θα έχει μεγάλη ευθύνη το κυνήγι,αυτό που εσείς θεωρείται νόμιμο..
Έχεις δίκιο μόνο σε τούτο «Αυτό συμβαίνει γιατί ο υπερπληθυσμός και οι άλογη “ανάπτυξη” ποτέ δεν έλαβαν υπ’όψη τους την βιοποικιλότητα. Βλέπουν το δασικό περιβάλλον σαν “χώρο προς επέκταση” και τίποτα περισσότερο..»
Το ξέρουμε και το ξέρουμε γιατί το λένε όλοι.Είναι εύκολο να κατηγορούμε κάτι απρόσωπο, την ανάπτυξη, τον υπερπληθυσμό, την ρύπανση, που συμφωνώ ότι συμβάλουν.Ποίος έφερε αντίρρηση? Ομως οι κυνηγοί αφήνουν χρήμα ,δίνουν ψήφους, έχουν πρόσωπο , δεν τολμάει κανείς να τα βάλει με το κυνήγι.Ποσά πουλιά σκοτώνουν οι κυνηγοί κάθε χρόνο και ΓΙΑΤΙ τα σκοτώνουν?
Δεν έχεις ακούσει για κάποια είδη ότι εξαφανίστηκαν από το εξοντωτικό κυνήγι πολύ πριν η ανάπτυξη πάρει αυτούς τους ρυθμούς?
Ποιος ασχολείται σοβαρά με το ποια είδη έχουν άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης και να απαγορεύσει το κυνήγι τους.Θα τον φάνε. Αλλά και να το απαγορεύσει είπαμε το κυνήγι είναι ανεξέλεγκτο.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ αφού το κυνήγι δεν συμβάλει στην εξαφάνιση των ειδών,το απαγορεύουν όταν ένα είδος κινδυνεύει να εξαφανιστεί?
Πολλά είδη που δεν έχουν επιτραπεί να κυνηγηθούν κινδυνεύουν όντως με οριστική εξαφάνιση. Κυνηγιούνται όμως.
Τα μικροπουλα τα ταράζουν με τα αεροβόλα στα χωριά και στην ύπαιθρο, πολλά άλλα είδη αποτελούν ωραίους στόχους.
Αν η δεκοχτούρα πχ δεν έμπαινε στις πόλεις και κυνηγιόταν όπως οι τρυγόνες θα την βλέπαμε με το κιάλι και αυτήν.
Απαγορεύτηκε το κυνήγι σε μια κοντινή μου λίμνη και έγινε παράδεισος.Ούτε τουφεκιές ούτε τρομαγμένα πουλιά.Σχεδον ταΐζεις τις φαλαρίδες με το χέρι.Πριν τις έβλεπες με τηλεσκόπιο.

Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι οικολόγοι πράσινοι.Εγώ πάντως θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι αυτά που αγαπάω.
Κι αν δεν ακουστεί η φωνή των πράσινων στη βουλή,ας ακούγονται οι ψίθυροι αυτών που ανιδιοτελώς προστατεύουν αυτά που είναι στο έλεος μας.





ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
http://www.petitiononline.com/isoniso/petition.html

Comments:
Καλησπερα resident,

το ξερουμε και οι 2, οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν βαζουν μυαλο.
Εγω εχω τραβηξει μερικα (προσωπικα + αυθαιρετα) ορια, περα απο τα οποια παυω να ειμαι δημοκρατης και διαλλακτικος.
Με κυνηγους απλα δεν μιλαω. Η μονη αντιμετωπιση που τους αξιζει ειναι η χρηση βιας.
Υπαρχει και η νομιμη βια: το να ασκησω πολιτικη πιεση για να σταματησει το κυνηγι ειναι νομιμοτατο.
 
Kαλησπερα dralion!
Δεν βάζουν μυαλό γιατί υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που δικαιολογεί τις δολοφονίες τους. Αλλοι από έλλειψη ευαισθησίας και άλλοι από κέρδος.Είναι τέτοια δε η ηδονή που νιώθουν που ψάχνουν και οι ίδιοι συνεχώς δικαιολογίες γι αυτό που κάνουν.

Ο λόγος που άρχισα να γυμνάζομαι εδώ και πολλά χρόνια ήταν κάποια εικόνα που είχα στο μυαλό μου από ένα περιστατικό βίας σε ζώο. Τότε ευχήθηκα να ήμουν δυνατός. Σχεδόν ποτέ όμως δεν χρησιμοποίησα την δύναμη μου σε τέτοιου είδους περιστατικά.
Προσπαθώ με άλλη τακτική.Bάζω αυτό που θέλω πάνω από την απόγνωση μου και την αντιπάθεια και αυτό που θέλω είναι να μειώσω τον πόνο των ζώων.Nομίζω ότι με ευγένεια και επιχειρήματα ίσως ανασύρω από μέσα τους ένα κομμάτι ευαισθησίας που έχουν όλοι οι άνθρωποι.Iσως κάποτε κάτι γίνει.

Nα σε καλά φίλε!
 
Ξέρεις... Θα μπορούσα να δικαιολογήσω τον ψαρά που είναι κατ' επάγγελμα ψαράς και από αυτό ζει. Αλλά δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσω όλους τους υπόλοιπους που σκοτώνουν από χόμπι ή σκοτώνουν χωρίς να υπάρχει λόγος επιβίωσης.
Στο χωριό μου όλοι σχεδόν έχουν ένα τέτοιο "χόμπι". Είτε ψάρεμα είναι αυτό είτε κυνήγι. Και φυσικά τραπεζώνονται με την λεία τους.
Την οποία έχω σνομπάρει ουκ ολίγες φορές.

Ποτέ δεν κατάλαβα πόσο χαζό είναι να φας ένα πιάτο μικρά πουλάκια ομελέτα και να κάνουν τα κοκαλάκια τους κριτς κρατς μεσα στο στόμα.

Οπως επίσης ποτέ δεν κατάλαβα τι νοστιμιά βρίσκουν σε ένα λαγό (είχα δοκιμάσει μια φορά όταν σκότωσε έναν ο πατέρας μου επειδή έπεσε μπροστά στις ρόδες του), γιατί δεν με ενθουσίασε καθόλου η γεύση του. Για την ακρίβεια αηδίαζα κάπως γιατί η μορφολογία του σώματος του λαγού μου θύμιζε γάτα.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα στην εποχή των σπηλαίων που η τροφή ήταν λίγη και ο καθένας έτρωγε ότι μπορούσε για να επιβιώσει. Τους έχει μείνει αυτή η απολίτιστη συμπεριφορά από τότε. Τώρα όμως δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Πότε θα το καταλάβουν?
 
Καλημερα,

αγαπητη debby, στην Ελλαδα η ταση του φολκλορ υπαρχει δυστυχως σε επικινδυνα μεγαλο βαθμο.
Για παραδειγμα οι περισσοτεροι νομιζουν οτι οι "αγνοι και τιμιοι ψαραδες, οι δουλευτες της θαλασσς που βγαζουν με κοπο το καθημερινο καρβελι" κλπ. κλπ.

Αυτο ειναι η πραγματικοτητα του 1910 και το φολκλορ του 2007. Η πραγματικοτητα του 2007 ειναι καπως διαφορετικη.

Στην πραγματικοτητα του 2007 οι ψαραδες εχουν αφανισει το Αιγαιο (97% των ψαριων στην Ελλαδα ειναι ειτε εισαγομενα ειτε απο εκτροφη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΙΑ! ). Εξ' αιτιας της ελλειψης τροφης αλλα και απο τις δολοφονιες εν ψυχρω - απο τους ψαραδες παντα - εχουν εξαφανιστει και τα δελφινια και οι φωκιες.

Οι "μικροψαραδες" τελος (αυτοι με τις μικρες βαρκουλες που βγαινουν καθε μερα το καλοκαιρι και φερνουν στο μικρο χωριο ενα τελλαρο ψαρια (φολκλορ, "ελληνικη παραδοση" κλπ.) λεηλατουν στην πραγματικοτητα βαρβαρα και ασυλλογιστα ενα δημοσιο αγαθο και ουτε καν πληρωνουν φορους.

Ειδικα αυτοι οι μικροι ψαραδες πιανουν τα τελευταια απομειναρια ζωης στο Αιγαιο. Εκεινα τα μικροψαρα, που καταφεραν με 1000 ζορια να ξεφυγουν απο τις τεραστιες, επαγγελματικες τρατες.
 
Δεν υπάρχει πιο αηδιαστικό φαγητό από το κυνήγι αλλα περί ορέξεως…
Όμως οι κυνηγοί για να δικαιολογήσουν το φονικό σχεδόν αναγκάζονται να το φάνε και να πιστέψουν ότι είναι ωραίο κιόλας.
ΔΕΝ υπάρχει κυνηγός που σκοτώνει για να φάει. Σκοτώνει για να σκοτώσει. Είναι τόσα πολλά τα έξοδα, που πληρώνει τον κούκο για αηδόνι. Πιο λίγα θα του στοίχιζε να φάει στο χιλτον αστακομακαροναδα από το να σκοτώσει ένα πουλί.
Αυτοκίνητα, σκύλοι, τουφέκια, ειδικά ρούχα, φυσίγγια(και ξέρεις το πούλι είναι άτιμο πράμα , δεν κάθεται να το σκοτώσεις με την πρώτη, θέλει τα σμπάρα του)ανεβάζουν το κόπο και το κόστος στα ύψη.
Τίποτα πιο παράλογο από το κυνήγι σήμερα.

Πραγματικά Debby όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα δεν μπορούν να καταλάβουν :το πάθος του κυνηγού είναι τόσο μεγάλο που κάνουν τα πάντα για να εξολοθρεύσουν ότι απέμεινε..
Έκανα ένα αστείο στο οικολογικό μπλογκ; κάποιος έγραψε ότι θέλουν να βάλουν το κυνήγι σαν μάθημα στα σχολεία.
Και απάντησα ότι πράγματι θα μπει το κυνήγι μια μέρα στα σχολεία αλλά μαζί με τους κυνηγούς όταν δεν θα υπάρχει ούτε πεταλούδα στην ύπαιθρο.θα είναι το τελευταίο σημείο συγκέντρωσης πουλιών.
Ξέρετε πόσα είδη πουλιών που έβλεπα κατά δεκάδες δεν τα βλέπω πια και ασχολούμαι λίγο με αυτό.
Θυμάμαι στην παιδική μου ηλικία είχα τόσο πάθος με τα πουλιά που μια γειτόνισσα είπε στη μανα μου ότι κάτι πρόβλημα έχω γιατί κοιτάζω συνεχώς ψηλά
Θυμάμαι τι υπήρχε και τι υπάρχει πολύ καλά.


Χαιρετίζω τον φίλο dralion.
 
Dralion! Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες. Δεν αμφιβάλω ότι δεν έχει μείνει ψάρι στο Αιγαίο. Ακόμα και αυτοί που ψαρεύουν από χόμπι, το μόνο που καταφέρνουν πια είναι να ψαρεύουν τίποτα ψάρια που το έσκασαν από κάποιο ιχθυοτροφείο! Λένε ότι τρώνε ψάρια αλλά η γεύση είναι χόρτου τελικά.

Όσο για το φολκλορ που αναφέρεις, μπορεί όντως να είμαι επηρεασμένη κάπως από αυτό, απλά και μόνο γιατί ξέρω προσωπικά μερικούς ανθρώπους που πραγματικά ζούνε από αυτό. Στο χωριό μου(παρόλο που είναι σε βουνό!) υπάρχει ένας που είναι κατ'επαγγελμα ψαράς και προσπαθεί να πιάνει 1-2 καλά και μεγάλα αν είναι δυνατόν ψάρια. Τα οποία τα βγάζει σε λαχειαγορά!
Πουλάει δηλαδή περίπου 100-200 λαχνούς προς 1 ή 3 ή 5 ευρώ των ένα αναλόγως ποσότητας και είδους ψαριού που έχει πιάσει. Με αυτό τον τρόπο βγάζει ένα πολύ καλό μεροκάματο. Έξυπνο. Γιατί δεν χρειάζεται να ψαρεύει πολύ και κάθε μέρα.
Επίσης υπάρχουν κάτι ξερονήσια εδώ γυρω (θα τα ξέρεις φαντάζομαι) που είμαστε που δεν έχουν άλλους τρόπους επιβίωσης εκτός από το να πουλάνε τα ψάρια που ψαρευουν. Αλλά όλοι αυτοί είναι τόσο λίγοι για να προκαλέσουν ζημιά νομίζω... :-)


Resident!!Δεν έχεις καθόλου άδικο νομίζω σε αυτό που λες. ΔΕΝ υπάρχει κυνηγός που σκοτώνει για να φάει Σκοτώνει για να σκοτώσει.
Άσε που έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι στο χωριό πάνε κυνήγι ή ψάρεμα μόνο και μόνο για να γλυτώσουν από την πιθανότητα να βρεθούν στο ίδιο σπίτι όλη μέρα με την γυναίκα τους!!!! Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν την πλήρη πλήξη και αφόρητη μουρμούρα για όλες τις ανειλημμένες τους υποχρεώσεις! ;-)
 
Άσε που έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι στο χωριό πάνε κυνήγι ή ψάρεμα μόνο και μόνο για να γλυτώσουν από την πιθανότητα να βρεθούν στο ίδιο σπίτι όλη μέρα με την γυναίκα τους!!!! Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν την πλήρη πλήξη και αφόρητη μουρμούρα για όλες τις ανειλημμένες τους υποχρεώσεις! ;-)

Ωχ!Nαι,ξέρω.Καλό κόλπο για να ξεφύγεις!
Χμμμ!
Κάτσε καλύτερα να πάω και γω για καμιά μπεκάτσα.
 
debby, υπαρχουν υποχρεωσεις και "υποχρεωσεις" οπως υπαρχουν γυναικες και "γυναικες". Για να μην το ριξουμε στην ψυχολογια των 2 φυλων εδω (σου ετοιμαζω σχολιο για το δικο σου ποστ σημερα, αλλα θελω να το σκεφτω λιγο ακομα), συγκεντρωνομαι στο κυνηγι / ψαρεμα.

Συγχωρα με αν σου φανω σκληρος και απανθρωπος, αλλα διαφωνω παρα πολυ με τον ψαρα που περιγραφεις (αυτον με τους λαχνους). Θα προτιμουσα να ειναι ανεργος.
Πληρωνει αυτος ο ανθρωπος εφορια; Ενδιαφερεται για εναν φυσικο πορο που ανηκει σε ΟΛΟΥΣ μας και εκεινος καταληστευει;
Το Αιγαιο ειναι ενα πολυπλοκο οικοσυστημα, δεν ειναι απλα μια λεκανη με θαλασσονερο. Αν ο τυπος καταστρεψει το οικοσυστημα, ποιον θα ορισουμε για υπευθυνο; Την εκαστοτε κυβερνηση; Η κυβερνηση φταιει για την ασυδοσια; (οχι οτι προστατευω τους πολιτικους).

Μην νομισεις οτι αυτος σαν "ερασιτεχνης" κανει μικρες καταστροφες. Οι μεγαλες τρατες ψαρευουν στα ανοιχτα νερα - εκει υπαρχουν μονο μεγαλα ψαρια. Οι μικρο-ψαραδες ομως κλεινουν με τα διχτυα τους τις παραλιες και τα βραχακια. Εκει δηλαδη που αναπτυσσεται ο γονος, τα μικρα ψαρακια.

Οι τρατες λεηλατουν το παρον και οι φολκλορ ψαραδες λεηλατουν το μελλον του Αιγαιου.

Γιατι εγω πληρωνω (ορθοτατα) φορους για καθε 10ευρω που κερδιζω και ο τυπος τα βγαζει μαυρα; Επειδη εγω θεωρουμαι "επιχειρηματιας" και αυτος ειναι φολκλορ; Δεν ειμαστε ισοι ενωπιον του νομου;

Η οικονομικη πλευρα του θεματος με ενδιαφερει πολυ λιγοτερο απο την περιβαλλοντικη - αλλα ειναι κι αυτη σημαντικη. Δειχνει οτι οποιος θεωρειται "φτωχος μεροκαματιαρης" στην Ελλαδα εχει αυτοματως το ακαταλογιστο.
 
Αχ!! Dralion! Δεν έχω εντρυφήσει τόσο στα του ψαρέματος!
Φυσικά και είναι έτσι όπως το λες. Ειδικά όσον αφορά το οικονομικό μέρος της υπόθεσης έχεις απόλυτο δίκιο.
Για το οικολογικό κομμάτι πολύ πιθανόν να είναι έτσι. Για τον συγκεκριμένο, επειδή συνήθως πιάνει μεγάλα ψάρια (ροφούς κτλ-Λογικό. Ποιος θα αγόραζε λαχνούς για γόπες πχ.) νομίζω είναι ψαροντουφεκάς.
Απλά τον βρίσκω λιγότερο "καταστροφικό" από τους άλλους, τους χομπίστες. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει και αν τον γνώριζα και προσωπικά να ήμουν τώρα και εξω φρενών μαζί του.
Καμιά φορά η κρίση μου αλλοιώνεται γιατί το μέτρο σύγκρισης έχει και αυτό αλλοιωθεί εντελώς.
Αλλά και εσύ μπορούσες να σκεφτόσουν το ίδιο όταν γύρω σου αυτός που περιγράφω ήταν το καλύτερο δείγμα ψαρά που μπορούσες να βρεις στο επάγγελμα. :-)

Resident! Τι έγινε? Γιατί μπήκε moderation??? Μήπως αυτή η μπεκάτσα έκανε την ζημιά??? ;-)
 
Κάποιος ενοχλήθηκε προφανώς στο οικολογικό blog από αυτά που έγραφα και
έστειλε στο πιο κάτω ποστ κάποια ειρωνικά σχόλια.Σταμάτησα στο οικολογικό να γράφω αν και όφειλα μια απλή απάντηση σε έναν κυνηγό.
Από το ύφος νομίζω ότι είναι ο ίδιος που όποτε ανοίξει κουβέντα για κυνήγι η γενικά για ζώα,επιτίθεται,αλλάζει ονόματα, αριθμούς,ύφος...Έγραφε και πολύ παλιά στου Ν. Δημου.
Περίεργο!Τόσο μίσος!Αλήθεια αναρωτιέμαι,τι στο καλό?
 
Ζητώ συγνώμη για την άσχετη δημοσίευση, αλλά νομίζω ότι είναι για καλό σκοπό και είναι πιθανόν να ενδιαφέρει κάποιους:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

Καθαρισμός του άλσους Βεϊκου από ξερόχορτα και σκουπίδια
Την Κυριακή 23/9/2007, στο άλσος Βεϊκου θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε (και δεν θα σταματήσουμε ποτέ).

Θα συνεχίσουμε διότι η πρώτη μας κίνηση δεν ήταν μια σπασμωδική αντίδραση απέναντι στις εικόνες των πυρκαγιών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Θα συνεχίσουμε διότι αυτές οι φωτιές ήταν απλά η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Η ώρα είναι κάπως ελεύθερη, νομίζω όμως ότι όσο πιο πρωί πάμε, τόσο πιο πολύ θα αποδώσουμε.

Από τις 8 και μετά είναι καλά.

Βασικά ο καθένας έρχεται όποτε θέλει και κάθεται όσο θέλει.

Σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης και τα υλικά/εργαλεία που μπορεί να φέρει κανείς, στα προηγούμενα ποστ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Θα έχουμε σίγουρα ένα χορτοκοπτικό, αυτό του φίλου μου του Μίλτου, το οποίο το Σάββατο τα πήγε περίφημα αν και είχε να αντιμετωπίσει πολύ πυκνά και πολύ ψηλά χόρτα.

doctor

23/9/2007 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ
 
Έτσι μπράβο γιατρέ μου.Καλή δουλειά!
 
Λοιπον, να πω κάτι άσχετο:

Εγκαίνια στο

Doncat and Friends!

Για περάστε!!!
:))))
 
ΒΟΗΘΗΣΤΕ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΙΡΜΑΝΙΑ.

Free Burma
 
"Το κυνήγι είναι απλά ένα δολοφονικό σπορ.Οι κυνηγοί σκοτώνουν από ευχαρίστηση και όχι για να φάνε. Δώστε σε έναν κυνηγό μια πέρδικα για 5 ευρω και θα σας την πετάξει στη μούρη.Προτιμάει να χαλάσει 20 φορές περισσότερα χρήματα και κόπο και να την σκοτώσει ο ίδιος."


Δε νομίζω πως θα μπορούσε να υπάρξει πιο εύστοχο, πιο ορθολογικό, πιο καυστικό και πιο ουσιαστικό επιχείρημα από το παραπάνω.

Τα συγχαρητήριά μου, Resident!

Δεν έχω ακόμα σταματήσει να τρώω κρέας και ίσως να μην τα καταφέρω ποτέ εντελώς. Αλλά το κυνήγι σίγουρα είναι έγκλημα και ...τίποτα παραπάνω.
 
Γεια σου φίλε mickey!Eυχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?