21.11.07

 
“Τhe greatest thrill is not to kill but to let live”

Και άλλα σχόλια με θέμα το κυνήγι που έγραψα στο http://whispering-planet.blogspot.com/2007/11/kill-co.html:

Ο/Η resident είπε...
Μα δεν είναι μόνο η ισορροπία του οικοσυστήματος,είναι και ο άδικος πόνος και φόνος.
Πιο σημαντικό από την απαγόρευση είναι να συνειδητοποιούσουν αυτοί που σκοτώνουν τα άγρια ζώα,ότι δεν είναι μαγκιά, δεν είναι σπορ,δεν είναι τα ζώα στόχοι που δεν τρομάζουν και δεν πονάνε.Τα πουλιά και τα ζώα που σκοτώνουν είναι ότι πιο αθώο και ωραίο. Μη τους στερείτε την ζωή και μη μας στερείτε την παρουσία τους στα δάση και στους αγρούς.

November 21, 2007 1:36 AM


Ο/Η resident είπε...
Οι κυνηγοί αλλά και οι απλά οικολόγοι δεν σκέφτονται το ζωοφλικό κομμάτι του θέματος.0ι μεν λένε το περιβόητο,δεν τρέχει τίποτα γιατί εκτός του ότι δεν συμβάλουμε στην μείωση των πτηνών κλπ(μεγάλος μύθος)αφήνουμε και καμπόσα πουλιά και λαγούς επιπλέον στη φύση και έτσι ότι σκοτώνουμε το επιστρέφουμε ζωντανό πίσω.Χρειάζεται αυτό σχολιασμό?!! Άκου σκοτώνω και μετά αφήνω άλλο στη θέση του!!!Τι στο καλό είναι τα πουλιά, αντικείμενα?Οι δε "απλοί"οικολόγοι σκέφτονται μόνο την οικολογική καταστροφή!!

Και μετά δεν είναι ένας απλός φόνος. Πολλά από τα «θηράματα» ταλαιπωρούνται πριν πεθάνουν.Δεν τους κάνουν δα και ευθανασία!Άλλα τραυματίζονται,άλλα χαροπαλεύουν, άλλα τα βάζουν σε κλουβιά…Εικόνες θρίλερ τύπου σχιζοφρενή δολοφόνου με το… πιστόλι και όχι μια ευγενή απασχόληση εναρμονισμένη με την φύση όπως θέλουν να την προβάλουν οι κυνηγοί.Εδω πάει η γνωστή κλισέ φράση:

ΕΛΕΟΣ!

November 21, 2007 2:11 AM


Ο/Η resident είπε...
Χθες συζητούσα με έναν κυνηγό και αφού δεν είχε τίποτε άλλο να μου πει,είπε το εξίσου περιβόητο (μάλλον χριστιανικό θα είναι):μα τα ζώα δεν έχουν ψυχή!
Tο οπλοστάσιο των δικαιολογιών κάποιων κυνηγών έχει και μεταφυσικές δικαιολογίες!Ώστε έτσι λοιπόν κυνηγέ,εσύ που μου το είπες,τα ζώα είναι αυτά που δεν έχουν ψυχή, ενώ εσένα,που τα σκοτώνεις,σου περισσεύει;

November 21, 2007 2:22 AM

Comments:
Οι κυνηγοί ανήκουν στο χαμηλότερο επίπεδο της ανθρωπότητας. Στην ίδια βαθμίδα με τους βιαστές και τους δολοφόνους.
Και τα επιχειρήματα τους, το ένα πιό ανόητο από το άλλο. Λένε πως δεν πρέπει να συζητάς με ηλίθιους γιατί πρέπει να κατέβεις στο επίπεδο τους. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι είναι διασκεδαστικό ενίοτε. :)
 
@ ellinida
Τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα τα έχω ακούσει χιλιάδες φορές.Τι κλειστά μυαλά!Τι κακία ρε παιδί μου!Υπήρξα κάποια χρόνια κυνηγός και συναναστρέφομαι στη δουλειά μου με πολλούς από αυτούς.Ξέρω πολύ καλά πως νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι.Πολύ καλά.
 
Άρα υπήρξες κι εσύ... insider ;)

(ελπίζω να θυμάσαι κάποιο σχετικό σχόλιο που μου είχες αφήσει στο μακρινό παρελθόν για το θρησκευτικό περιβάλλον που χαράμισα τα νιάτα μου)

Το ότι γνωρίζεις πολύ καλά πώς νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι είναι μεγάλο "όπλο" στον αγώνα που δίνεις.
 
Φίλε Μιχάλη,εγώ θυμάμαι το σχόλιο και σε ευχαριστώ που το θυμάσαι και συ.
Ναι υπήρξα κυνηγός και κρεατοφάγος υπήρξα και πολλά άλλα.Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος.Κυνηγούσα με μεγάλο πάθος τα πούλια κατά την εφηβεία μου.Ποτέ δεν έβγαλα άδεια γιατί στα 18 το κυνήγι τελείωσε για μένα μέσα μου.Ολες οι δικαιολογίες και το στυλ των κυνηγών το γνωρίζω πολύ καλά.Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ σκεφτόμουν και γω και τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ έλεγα.Ώσπου κατάλαβα.Επεσε το παραπέτασμα.Είδα.Ενιωσα.
Οποιος δεν έχει κυνηγήσει δεν μπορεί να καταλάβει το πάθος του κυνηγού για να σκορπάει θάνατο.Δεν τον σταματάνε ούτε νόμοι ούτε τίποτα.
Δεν είναι κάτι απλό.Είναι απίστευτο.
 
Tuesday, November 27, 2007
Η οπλοφορούσα φυσιολατρία

Του Κωστή Παπαϊωάννου


Δεν κατάφερα ποτέ να συμμεριστώ τη χαρά του κυνηγού. Πρωτίστως για λόγους αισθητικούς και δευτερευόντως ιδεολογικούς. Ανήκω σε εκείνους που οι κυνηγοί εγκαλούν για εμπάθεια, αφού δεν εννοώ να καταλάβω την προαιώνια σχέση κυνηγού- θηράματος καθώς το ένα από τα δύο μέρη σε αυτή τη σχέση συμμετέχει χωρίς τη θέλησή του. Δηλώνω λοιπόν εκ των προτέρων πως μεροληπτώ. Άλλωστε πώς να διεκδικήσει κανείς εχέγγυα αμεροληψίας μπροστά στο θέαμα των πάνοπλων κυνηγών που ξεχύνονται στα δάση σαν να ζουν στην κατάφυτη και γεμάτη θηράματα Ευρώπη περασμένων αιώνων; Η τεχνολογία χρησιμοποιείται απέναντι σε ζώα που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τη δική μας «εξέλιξη» και αγωνίζονται να επιζήσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο εχθρικό, με τα ίδια φτωχά μέσα αιώνες τώρα. Έτσι κι αλλιώς, η καταναλωτική φυσιολατρία, τα υπερσύγχρονα 4Χ4 και η βιομηχανία των χόμπι ντύνουν την ανία της αστικής καθημερινότητας με ένα επίχρισμα περιπέτειας. Μόνο που στην περίπτωση του κυνηγιού το επίχρισμα αυτό έχει θύματα.
Αυτό όμως που υπερβαίνει την κοινή λογική είναι η συστηματική προσπάθεια να εμφανιστούν οι κυνηγοί ως διωκόμενοι, ως θύματα οργανωμένης προσπάθειας κατασυκοφάντησης και παραπληροφόρησης. Όλοι γνωρίζουν πως δεν πρόκειται για μια ανυπεράσπιστη ομάδα που πέφτει θύμα των κατηγόρων τους οικολόγων. Αντίθετα. Οι κυνηγοί αποτελούν το πιο οργανωμένο, ίσως, λόμπι στην ελληνική κοινωνία, με ισχυρές κομματικές διασυνδέσεις, σαφέστατη υποστήριξη από μερίδα του Τύπου, μεγάλη καταναλωτική ισχύ. Απόδειξη τρανή, το ζήτημα της απαγόρευσης του κυνηγιού λόγω των πυρκαγιών. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινή απαγόρευση μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες ξεπεράστηκε αμέσως με μια «ντρίμπλα» του αρμόδιου υφυπουργού. Όσοι τονίζουν πως οι επιπτώσεις των πυρκαγιών στην πανίδα δεν περιορίζονται στις καμένες εκτάσεις κατηγορούνται ως φανατικοί οικολογούντες. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και ενστίκτων του κυνηγετικού λόμπι είναι πιεστικότερο αίτημα. Σαφείς οι αναλογίες με το ζήτημα της δημιουργίας υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατά τον κ. Σουφλιά πρέπει να ιδρυθεί αλλά... όχι ακόμα (σε πείσμα των κουτόφραγκων που το θεωρούν προϋπόθεση για τη χάραξη και εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής). Προφανώς προέχει η εξυπηρέτηση του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης με τις ολέθριες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Όπως προέχει, άλλωστε, και το έντονο αποτύπωμα των ταγμάτων της «οπλοφορούσας φυσιολατρίας» στον εκλογικό χάρτη. Αφελείς όσοι πίστευαν πως η περιβαλλοντική καταστροφή του καλοκαιριού θα στεκόταν εμπόδιο στις πάγιες προτεραιότητες πολιτείας και κοινωνίας. Οφείλουμε όλοι να αποδεχθούμε άλλη μία φορά πως κυνηγοί, μεγαλοεργολάβοι, δήμαρχοι τύπου Ζαχάρως και πολιτικοί των «μεγάλων έργων» βιάζονται. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα προκαλούσαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των «μεγαλεπήβολων οραμάτων» τους!
Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Από τα ΝΕΑ
 
Να πεις σ'αυτόν τον κυνηγό που είπε πως τα ζώα δεν έχουν ψυχή....άντε να μήν πω τι να του πεις γιατί θα κολαστώ πάλι.....
 
Του είπα και που του είπα ?καλύτερα να μιλάς σε τοίχο.Που να καταλάβουν οι πωρωμένοι.
Kαλώς σε βρήκα φίλη και ζωόφιλη panagiota.
 
Καλώς σε ανακάλυψα κι εγώ ζωόφιλε φίλε,και είναι πια καιρός να γίνουμε περισσότεροι,αλλά με έργα και όχι μόνο με βαρύγδουπες λέξεις(οπως μερικοί-μερικοί που ποστάρουν ηλίθια σχόλια,έτσι για να πουν μόνο κάτι και να το παίξουν φιλόζωοι,αλλά αμφιβάλλω αν στερήθηκαν την νυχτερινή τους έξοδο για να δώσουν τα λεφτά στον κτηνίατρο για ένα σακατεμένο αδέσποτο που έλαχε στον δρόμο τους.
Την καληνύχτα μου...
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?