23.4.08

 















ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ

Comments:
Ομολογώ την αμαρτία μου πως δεν είμαι βετζετέριαν,αλλά ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται και την πρωτείνη του με παν μέτρον άριστο.Δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ τις γάτες μου με πατάτες στον φούρνο.Καλύτερα να πέθαινα απο πείνα,αλλά...αλλά το οικοσύστημα μας τοποθέτησε στα παμφάγα"ζώα"
Θα πω όμως πως ο άγγελιοφόρος του Κυρίου είπε στους Εβραίους της Αιγύπτου:σφάξτε αρνί"και όχι σκύλο ή γάτα" και αλείψτε το αίμα στις πόρτες σας για να ξεχωρίσει τα πρωτότοκα σας από των Αιγυπτίων ο Αγγελος του θανάτου(Η έβδομη πληγή)
Εκείνη την νύχτα έφαγαν άζυμο ψωμί και πικρά χόρτα(βετζετέριαν)Τα σφαγμένα αρνιά παστώθηκαν και έγιναν τροφή στην έρημο,όπου δεν φυτρώνει τίποτα(Βίβλος κεφ.Εξοδος)
Χάνονται φίλε μου στα βάθη των αιώνων οι θρύλοι και οι παραδόσεις.Πιστεύουμε σε μια θρησκεία μέσα στην οποία ο "αμνός"παίζει μεγάλο ρόλο.Είτε ζωντανός είτε σφαγιασμένος.
Μεγάλη συζήτηση και δεν θα επεκταθώ.Καλή Ανάσταση θα σου ευχηθώ,με υγεία για την οικογένεια σου και αγάπη για τους συνανθρώπους μας...και τα ζώα!
 
Αγαπητή φίλη Παναγιώτα καλησπέρα!

Πρωτεΐνες υπάρχουν και στα φυτά και μάλιστα πολλές και καλές.Δεν χρειάζεται να σκοτώνουμε ζώα για να ζήσουμε.Ισα ίσα που το κρέας κάνει και κακό στην υγεία των ανθρώπων.Βεβαια κατανοώ τους ανθρώπους που ακόμα τρώνε κρέας ζώων γιατί και γω αυτό έκανα. Ομως ένιωσα,κατάλαβα,άλλαξα.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι γράφουν τα ευαγγέλια της χριστιανικής θρησκείας και φυσικά αυτά που λες θα είναι σωστά.Όμως δεν έχει κανένα νόημα για μένα η θέση του αρνιού στη θρησκεία αλλά η θέση που έχουν τα ζώα στη καρδιά μου.Και επειδή απλά τα αγαπάω τα λυπάμαι και τα συμπονώ, δεν τα τρώγω.Η καλοσύνη και η αγάπη στα αδύναμα και αθώα πλάσματα είναι για μένα η καλύτερη «θρησκεία».

Καλό Πάσχα σε σένα και σε όλους τους αγαπημένους σου!
 
Αγαπητέ μου συμπάσχοντα ζωόφιλε,
Για την ηλικία μου -μας- σίγουρα το κρέας κάνει κακό στην υγεία(προσωπικά το τρώω σπανίως,επειδή δεν μου αρέσει)αλλά ας ξεχωρίσουμε τα συστατικά των πρωτεϊνών που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.Τα φυτά αποτελούνται από ανόργανες χημικές ενώσεις και στοιχεία.Από υδατάνθρακες δε(στοιχείο ενέργειας)είναι σχεδόν(ολωσδιόλου) στερημένα.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να έχουμε ένα νεογέννητο βρέφος και να το ταΐζουμε μόνο λαχανικά?
Ιδού το ερώτημα...
Τα ζώα έχουν και για μένα μια πολύ μεγάλη ,επίπονη και σταθερή θέση στην καρδιά μου και στο...πορτοφόλι μου,αλλά με βαριά καρδιά θα σου πω πως θα έσφαζα(που δεν μπορώ να σκοτώσω μυρμήγκι.Πως θα το έκανα άραγε?)ένα κοπάδι γελάδια για τα παιδιά που θα έβλεπα να πεινάνε και να πεθαίνουν από έλλειψη τροφής.

Τι νά'ναι άραγε η θρησκεία??
Αν εξαιρέσω τους κανόνες της και το παπαδαριό της που το σιχαίνομαι θα έλεγα πως οι γραφές της για την συνύπαρξη του ανθρώπου με το οικοσύστημα κάπου είναι ορθές...
 
Καλημέρα Παναγιώτα!
Φυσικά καταλαβαίνω την αγάπη σου για τα ζώα και το πόσο θα έχεις πονέσει και θα πονέσεις γι αυτά. Ξέρω ότι κάνεις ότι μπορείς και αυτό είναι το νόημα.
Μερικές μόνο παρατηρήσεις:
Οι υδατάνθρακες βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά σε προϊόντα φυτικής προέλευσης
Για να το διαπιστώσεις πάρε οποιαδήποτε συσκευασία δημητριακών ,οσπρίων ,σόγιας ,ξηρών καρπών,αρακά, μακαρόνια,ρυζιού κλπ και διάβασε τα διατροφικά στοιχεία.
Η δε ζάχαρη και τα φρούτα είναι σχεδόν 100% υδατάνθρακες.
Το κρέας έχει ελάχιστους έως καθόλου.
Δεν λείπει τίποτα στους χορτοφάγους.
Για τα νεογέννητα δεν γνωρίζω αλλά μια χαρά είναι το γάλα της μάνας τους.Eξάλλου δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κανένα τίποτα.Oταν μεγαλώσει ας αποφασίσει μόνο του.
Εγώ δεν θα σκότωνα ζώα για να ταΐσω ανθρώπους.Θα έστελνα άλλο είδος τροφής.
Για την θρησκεία δεν γνωρίζωΚαι πάλι σε πιστεύω ότι έτσι θα είναι.
Σου είπα ποια είναι η «θρησκεία μου και η φιλοσοφία μου».Ολες οι θρησκείες, όσο δεν με ενοχλούν και δεν επεμβαίνουν στη ζωή μου(Κάτι που δυστυχώς κάνει η θρησκεία της χώρας μας σε κάποιο βαθμό) ,δεν ενδιαφέρουν.
Σου εύχομαι ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο!
 
Εχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες φίλε μου!Εγώ δεν τα έθεσα σωστά.
Το κακό μ'εμένα είναι πως δεν τρώω καθόλου ζάχαρη και φρούτα,ούτε μπορώ να φάω ωμά λαχανικά λόγω σπαστικής κολίτιδας που έχω,αλλά και με το κρέας η σχέση μου είναι πάρα πολύ περιορισμένη.
Οι απόψεις περί διατροφής πάντα θα διίστανται,αλλά πολλές φορές παίζει ρόλο και ο παράγων υγεία του κάθε ανθρώπου.
Και για να γελάσουμε και λίγο ,αποφεύγω και τους ξηρούς καρπούς γιατι μόνη γυναίκα είμαι και φημίζονται για τις " ιδιαίτερες ιδιότητες τους"!
Μην βγούμε και στους δρόμους ψάχνοντας...!!!
Δεν θα σχολιάσω για την θρησκεία της χώρας μας,ένα μπάχαλο είναι,αυτό θα πω μόνο.
Καλή Ανάσταση εύχομαι(ξανά)!
 
Και κάτι που ξέχασα να πω(απο τα οικογενειακά μου)
Οταν γέννησα δεν είχα γάλα,πάλι λόγω προβλημάτων υγείας και φαρμάκων που έπαιρνα.Στους 6 μήνες ο γιατρός είπε:κρέας,ψάρι,κοτόπουλο εναλλάξ για το βρέφος.
Θα μπορούσα να του τα στερήσω???
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ-
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΜΝΟΕΡΕΙΦΙΩΝ-ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΙΜΟΒΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΚΚΕ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΕΙΦΙΩΝ)

ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΝΙΩΝ)
 
Καλέ μου Resident, με φέρνεις σε αμηχανία και συγκρούεται η φύση μου με το μυαλό μου.

Μα και τα φυτά δεν φέρουν ζωή μέσα τους;
Υπάρχουν πειράματα όπου φυτά που ακούγανε κλασσική μουσική είχανε καλύτερη ανάπτυξη!

Τι να πω.
Ίσως μια έντιμη αυτοκτονία μας απάλλασσε από τέτοια ερωτήματα.
Ούτε αυτό είναι όμως λύση.

Δεν έχω απάντηση...

doc
 
panagiota είπε... Θα μπορούσα να του τα στερήσω???

Όχι βέβαια!
Σχεδόν οποιαδήποτε ενήλικος όμως, μπορεί να ζήσει μια χαρά χωρίς αυτά.
Καλημερα!
 
Καλημέρα γιατρέ!

Ο doctor είπε...
"Καλέ μου Resident, με φέρνεις σε αμηχανία και συγκρούεται η φύση μου με το μυαλό μου."

Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ είπε... "Πως μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο, ανυπεράσπιστο ζώο, που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε; Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θυματά σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά… Γι αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα…!Αναρωτιέστε γιατί ο Πυθαγόρας δεν έτρωγε κρέας; Εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο και με τι καρδιά, ο πρώτος άνθρωπος πλησίασε το στόμα του στο πηγμένο αίμα και τα χείλια του σε ένα νεκρό πλάσμα. Πως έβαλε στο τραπέζι του πτώματα ζώων και ονόμασε φαγητό και τροφή τα πλάσματα που λίγο πριν μούγκριζαν και βέλαζαν, κινούνταν γεμάτα ζωή. Πως δέχτηκε την θέα της σφαγής, τον κομμένο λαιμό, το γδαρμένο δέρμα, τις σπασμένες αρθρώσεις. Σκεφτείτε την άσχημη μυρωδιά… Πως έγινε να μην ανατριχιάσει όταν ήρθε σε επαφή με τα κομμάτια άλλων όντων και ρούφηξε το ζουμί και τον ορό από τις πληγές τους…! Ο άνθρωπος δεν τρέφεται με λιοντάρια και λύκους για να επιζήσει…, αντίθετα, σκοτώνει πλάσματα ακίνδυνα, εξημερωμένα, που δεν έχουν κεντριά και μυτερά δόντια. Για ένα κομμάτι κρέας, ο άνθρωπος τους αφαιρεί τον ήλιο, το φως, την διάρκεια της ζωής που δικαιούνται όταν γεννιούνται. Αν πιστεύετε πως η φύση σας προορίζει για τέτοιου είδους διατροφή, γιατί δεν σκοτώνετε μόνοι σας αυτό που θέλετε να φάτε; Αλλά κάντε το με τις δικές σας δυνάμεις, χωρίς ρόπαλο, χωρίς σφυριά ή άλλα όπλα.

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ


Ο doctor είπε... »Μα και τα φυτά δεν φέρουν ζωή μέσα τους;
Υπάρχουν πειράματα όπου φυτά που ακούγανε κλασσική μουσική είχανε καλύτερη ανάπτυξη!»

Εγώ λέω:Αν αποδειχθεί ότι τα φυτά αισθάνονται όπως τα ζώα πονάνε όπως τα ζώα κλπ το συζητάμε η τότε ίσως τρώμε μόνο καρπούς
Η θεωρία μου γιατρέ είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ θεωρώ λοιπόν καλύτερο να τρώω φυτά από ζώα.Αν έχω άλλα δεδομένα θα αλλάξω.
Το πώς είναι ο κόσμος έχω καταλάβει.Μακάρι να το καταλάβαιναν και αυτοί που πιστεύουν ότι όλα είναι φτιαγμένα με σοφία.Το προφίλ μου με τα λόγια του βερθερου είναι κατατοπιστικό.

»Τι να πω.
Ίσως μια έντιμη αυτοκτονία μας απάλλασσε από τέτοια ερωτήματα.
Ούτε αυτό είναι όμως λύση.»

Εγώ λέω:Ίσως να είναι μια λύση.
 
Και για αυτούς που τους ενδιαφέρει το περιβάλλον

Άρθρο του Captain Paul Watson της οργάνωσης Sea Shepherd

"Η βιομηχανία κρέατος είναι μία από τις πιο καταστροφικές για το περιβάλλον βιομηχανίες του πλανήτη. Η εκτροφή και σφαγή γουρουνιών, αγελάδων, προβάτων, γαλόπουλων και κοτόπουλων όχι μόνο χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες νερού, αλλά συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου περισσότερο από τη βιομηχανία αυτοκινήτων (!)....."
 
Συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη,αλλά δουλεύω αυτές τις μέρες πρωί-βράδυ και έχω μειωμένα αντανακλαστικά.
 
"Η κρεατοφαγία είναι απλά ανήθικη, επειδή συνεπάγεται μια πράξη, που αντιτίθεται στα συναισθήματα της ηθικής, την πράξη του σκοτώματος. Όταν ένας σκοτώνει, εξοντώνει μέσα του τις υψηλότερες πνευματικές ικανότητες - την αγάπη και την συμπάθεια για τις άλλες ζωντανές οντότητες και όταν καταπατά τα συναισθήματά του, γίνεται σκληρός." Λέων Τολστόι
 
Η αλήθεια είναι πως άρχισα να ψάχνω στον εαυτό μου και να αναρωτιέμαι αν έχεις δίκιο μέσα από τα γραφόμενα σου,αλλά το θέμα συνεπάγεται μεγάλης συζήτησης.
Δεν ξέρω αν ο Τολστόι ήταν φυτοφάγος,δεν ξέρω πόσοι διαχωρίζουν τα σκουπίδια τους σε χαρτιά,αλουμίνιο και πλαστικό.Δεν ξέρω ποιοι κάνουν κομπόστ στο χώμα τις τροφές με τα οργανικά-ανόργανα στοιχεία των περισσευμάτων μας από τα γεύματα μας,δεν ξέρω πόσα αυτοκίνητα έχει για όλα τα μέλη της η κάθε ελληνική οικογένεια (που μολύνουν το περιβάλλον),δεν ξέρω ποιος χτίζει καμινάδα για το τζάκι του χωρίς προδιαγραφές,δεν ξέρω ποιος αφήνει το ζώο του στο δρόμο,επειδή το βαρέθηκε το τέκνο του,δεν ξέρω ποιος ρίχνει φόλες στην γειτονιά μου...στην ουσία δεν ξέρω τίποτα ,είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω εγώ η ανόητη.
Μήπως όμως θα έπρεπε να ασχοληθούμε και με αυτά πρωτίστως?Κι όταν όλα μπουν σ'εναν δρόμο και ειρηνικά βάλουμε τους ανθρώπινους στόχους μας τότε μπορούμε να ρυθμίσουμε και την διατροφή μας.Τότε μπορεί να μείνει και κάνα μέτρο γης που δεν θα γίνει μεζονέτα ή εξοχική βίλα για να σπείρουμε τους σπόρους μας και όχι να ακριβοπληρώνουμε τα βιολογικά προϊόντα.
Διότι ο μέσος Έλληνας θα αγοράσει χοιρινό με 3,70Ε το κιλό και όχι αγκινάρες που κάνουν 70 σεντ το κομμάτι..και ακαθάριστες!
Για να μην πώ για τιμές,φασολακίων κουκίων και αρακαδίων...

Καλό μήνα εύχομαι με αγάπη προς ημάς.
 
Καλημέρα και καλό μήνα Παναγιώτα!

Και γω δεν μπορώ και δεν γνωρίζω για να απαντήσω στο ποιος κάνει τι,ούτε ξέρω αν τελικά θα σωθεί ο πλανήτης απ όλα αυτά που του κάνουμε.
Αυτό όμως δεν με σταματάει να κάνω κάτι όχι αποκλειστικά για τον πλανήτη αλλά για τις αθώες ζωές.Δεν είναι και λίγες αυτές που θα σωθούν αν δεν τις σφάξουμε.
Και πέρα από όλα αυτά,«τα ζώα είναι φίλοι μου και γω δεν τρώγω τους φίλους μου».
 
resident, δεν διαφωνώ, μόνο που αυτή η αυθυποβολή ότι αφού δεν είμαστε εμείς οι σφάχτες, άρα δεν έχουμε αμαρτήσει, αυτή η ηλίθια χριστιανική κουτοπόνηρη ηθική της πλάκας είναι που μας κάνει και αυτοκοροϊδευόμαστε...

Το υπέροχο απόσπασμα του Πλούταρχου, μήπως γνωρίζεις από που είναι;

doc
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
@ resident:

Συμφωνώ με τις απόψεις σου, επίτρεψέ μου όμως μια παρατήρηση: Σε μία από τις καθιερωμένες επισκέψεις του παιδιάτρου μας συζητούσαμε μαζί του το ότι το παιδί μας απεχθάνεται το κρέας ίσως επειδή το έχουμε απορρίψει εμείς (κυρίως ο πατέρας της) και είναι γνωστό ότι οι γεύσεις διδάσκονται.

Έκανε σαν να του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι! Και μας εξήγησε ότι ο ζωικός σίδηρος είναι αφομοιώσιμος από τον οργανισμό κατά 80% έναντι του φυτικού σιδήρου (που θα προσλάβει το παιδί π.χ. από τις φακές ή από το σπανάκι) ο οποίος αφομοιώνεται κατά το 10 ή 15%, μόνο.

Τις πληροφορίες αυτές διασταύρωσα και στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς χειρουργήθηκε λόγω φλεγονής στα αυτάκια και οι γιατροί παρατήρησαν ότι όταν το μικρό συνήλθε λίγο και άρχισε να τρώει, επέλεγε μόνο την γαρνιτούρα του κατόπουλου ή του κρέατος, δηλαδή τα λαχανικά, τις πατάτες και το ρυζάκι αλλά και τα φρούτα ενώ όλα τα άλλα τα έφτυνε (και ήταν πράγματι πεντανόστιμα, τέτοιο κοτόπουλο π.χ. που δοκίμασα εκεί, τόσο μα τόσο μαλακό και καλομαγειρεμένο αμφιβάλλω εάν μπορεί να σου παρουσιάσει και ο Μαμαλάκης ακόμα).

Και εκείνοι μου τόνισαν ότι είναι καταστροφική η απουσία κρέατος από το διαιτολόγιο του. Θέλω να πω δηλαδή ότι ανακύπτει ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα όταν καλείσαι να επιλέξεις όχι για ό, τι αφορά εσένα αλλά ένα μωρό το οποίο δεν συναισθάνεται τις επιπτώσεις που έχει η κάθε του συνήθεια στη ζωή και την υγεία του. Και αυτή η γευστική προτίμηση εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό το παρατηρώ και εγώ στο σπίτι και η δασκάλα στον Παιδικό Σταθμό (όπου επίσης τον επιλέξαμε και με γνώμονα την ποιότητα της παρεχόμενης τροφής και του ισορροπημένου διαιτολογίου).

Καλημέρα.
 
Γιατρέ μάλλον στα κείμενα περί ηθικής υπάρχει το απόσπασμα.


Αγαπητή φίλη έχεις δίκιο για τον σίδηρο.O φυτικός δεν είναι τόσο καλά αφομοιώσιμος.
Όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αν καταναλώνουμε αρκετά μεγάλες ποσότητες από φυτικές τροφές που περιέχουν σίδηρο το πιο πιθανό είναι να μην παρατηρηθεί έλλειψη.Αυτό μπορούμε εύκολα να το δούμε με απλές εξετάσεις αίματος.
Αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι θα έκανα αν είχα παιδί.Θα του το περιόριζα στο ελάχιστο μάλλον.
Πάντως για τους ενήλικους τα πράγματα είναι πιο απλά:όσοι δεν τρων κρέας είναι γενικά πιο υγιείς.

Δεν χρειάζεται να χώσουμε το πιρούνι μας στη σάρκα ενός ταλαιπωρημένου και τελικά σκοτωμένου ζώου.
Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη,και μπράβο στους χορτοφάγους της οικογένειας σου.Το παιδι είναι σε καλό δρόμο.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
@ resident:

Θα συμφωνήσω πάλι, απλώς θα επισημάνω πως είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο για ένα παιδάκι να καταναλώσει τις μεγάλες εκείνες ποσότητες που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή πρόσληψη σιδήρου (εκτός από το δικό μας για το οποίο κάθε άλλη τροφή πέρα από τα "φατοτάκια" και τις "φακούες" δεν είναι το νούμερο 1 επιλογή του)...

Π.χ. όταν στον Παιδικό Σταθμό σου λένε ότι το παιδί σου έφαγε το μισό του φαγητό εννοούν ότι έφαγε έναν κεφτέ και πέντε πατάτες κι όταν το έφαγε όλο εννοούν πως έφαγε δύο κεφτέδες και δέκα πατάτες, αυτές είναι οι μερίδες τους:-)))

Καλημέρα.
 
Καλημέρα betty! Πολύ καλά κανείς και προσεχείς το παιδί σου και κανείς το καλύτερο που πιστεύεις γι αυτό.Οταν θα μεγαλώσει θα επιλέξει μόνο του, πάντα με γνώμονα ότι το κρέας των αθώων ζώων δεν είναι αναγκαίο και ότι είναι προϊόν βασανιστηρίων.

Υ.Γ Είδα στο προφίλ σου ότι είσαι δ.υπαλληλος και επειδή είμαι και εγώ,ίσως γράψω κάτι γι αυτό το κλάδο.Δεν ξέρω αν και τότε θα συμφωνήσεις με αυτά που θα γράψω γιατί τα έχω "πάρει"άσχημα
 
@ resident:

Για πες! Για πες!
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?