16.5.08

 
Τα έργα και οι ημέρες κάποιων (αρκετών) δημοσίων υπαλλήλων.

Βιαστικά,με θλίψη και με διάθεση χιουμοριστικη:



Ο Δ.Υ που εργάζεται σε εξωτερικές εργασίες ξεκινάει τη μέρα του αργά και γκρινιάζοντας.
Ας πούμε ότι το ωράριο είναι 7.30πμ με 3.00μμ.
Φτάνει στο χώρο εργασίας του κατά τις 8 και κάτι.Αμέσως μετά θα παραγγείλει η θα έρθει με τον καφέ στο χέρι.Αργά με μικρές τζούρες θα πιει το καφέ του και θα κάνει το τσιγάρο του σχολιάζοντας αρνητικα αυτά που έχει να κάνει.Ολα όμως εξαρτώνται από τον καιρό.Αν βρέχει δεν το συζητάμε,αν κάνει κρύο θα περιμένει να βγει για τα καλά ο ήλιος,αν κάνει ζέστη θα ξεκινήσει νωρίς αλλά κατά τις 12 αφού έχουν προηγηθεί πολλά διαλείμματα για καφέ,νερό,τσιγάρο θα αναπαυθεί μέχρι τις 2 που σιγά σιγά θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.Αν έχει τον ιδανικό καιρό, δηλαδή ούτε ζεστη,ούτε κρύο, ούτε ήλιο,ούτε βροχή,ούτε υγρασία,αλλα ούτε έχει νιώσει κάποια αδιαθεσία που είναι πολύ συχνή στους δημόσιους υπαλλήλους,μπορεί να σκεφτεί ότι είναι αμαρτία να δουλεύει με τόσο ωραίο καιρό όταν άλλοι είναι στις καφετέριες,στα πάρκα κλπ και να ψιλολουφαρη και πάλι.
Επίσης αφού με γλείψιμο,παρακάλια,κλάψα,ψήφους,μέσο κλπ διοριστεί,αμέσως μετά επιδίδεται στο ανελέητο κυνήγι των υπερωριών,των επιδομάτων,των αναρρωτικών,των ρεπό κλπ.Επίσης οι πολλοί που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και είναι τεμπέληδες και παλιόχαρακτήρες,τα βάζουν με τους λίγους που εργάζονται,γιατί και δεν έχουν με τι να ασχοληθούν αλλά και γιατί "τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα"και έτσι πχ αν ένας υπάλληλος που πραγματικά δεν προλαβαίνει,καθυστερήσει την πληρωμή τους,μαύρο φίδι που τον έφαγε.
Οι εσωτερικοί,περίπου μια από τα ίδια,απλά αυτοί συνεχώς «πετιόνται».
Δηλαδή την μια έχουν πεταχτεί μέχρι το φαρμακείο,την άλλη εχουν παει το παιδί στο γιατρό κλπ
Επίσης συμπεριφέρονται στον κόσμο συνήθως άσχημα και είναι κακιασμένοι.
Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις που πραγματικά εργάζονται στο ωράριο τους αλλά σε άλλες δουλειές,δικές τους.Επίσης άλλοι χρησιμοποιούν στις δικές τους δουλειές εργαλεία της υπηρεσίας.Εχω πολλά παραδείγματα.Επίσης άλλοι στο χώρο της εργασίας τους πχ σε αποθήκες, νεκροταφεία κ.α έχουν και τα όπλα τους και σκοτώνουν τα πουλάκια για να περάσει η ώρα.
Τα εργαλεία που έχουν συνήθως διάρκεια ζωής τα 5 χρόνια στο δημόσιο χαλάνε η χάνονται κάθε μήνα.ΚΛΠ.

Αυτά λοιπόν έχω βιώσει τα 22 χρόνια στο δημόσιο.
Εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις που πραγματικά εργάζονται αλλά και έχουν πολλές ευθύνες.


«Δευτέρα κάτι έχω
την τρίτη δεν αντέχω
Τετάρτη πως βαριέμαι
Την πέμπτη δεν κρατιέμαι
Παρασκευή πρωί…»

lazy

Comments:
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
@resident:

Συναντώνται πράγματι οι συμπεριφορές (χυδαίες θα τις χαρακτήριζα) που επισημαίνεις. Και είναι πολλές οι φορές εκείνες που εξαγριώνομαι και γω με όσους και αντιπαραγωγικοί είναι [και αναφέρομαι σε όσους έχουν τις ικανότητες και τις δυνατότητες και όχι σε θλιβερές περιπτώσεις ανθρώπινων ναυαγίων (π.χ. πρώην εξαρτημένων συνανθρώπων μας) ή ανθρώπων με κάποια ειδικά προβλήματα που ορθώς προσελέφθησαν στον δημόσιο τομέα δεδομένου ότι αυτός κατά την κρίση μου οφείλει να διαδραματίσει έναν κοινωνικό ρόλο και να τους παράσχει την δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς], αλλά και ανερυθρίαστα, καθόλη τη διάρκεια του υπηρεσιακού τους βίου, πέρα από το ότι πληρώνονται OΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ και εγώ, απαιτούν, π.χ. ΚΑΙ υπερωρίες πλασματικές.

Θα απέφευγα όμως την ομαδοποίηση διότι αυτή αναπόφευκτα θα αδικούσε τις λίγες, πράγματι, αλλά φωτεινές εξαιρέσεις συναδέλφων που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος ανταποκρίνονται επαρκέστατα στις απαιτήσεις της υπηρεσίας και στους οποίους αποδίδω το ότι δεν έχει ακόμη καταρρεύσει, στο σύνολό της, η Δημόσια Διοίκηση λόγω της ευσυνειδησίας τους και των ποιοτήτων που έχουν.

Κι αυτό είναι κάτι που πιστεύω και για την Δημόσια Εκπαίδευση αλλά και της Δημόσια Παιδεία ότι δηλαδή μια χούφτα κακοπληρωμένοι γιατροί και δάσκαλοι διασώζουν την Τιμή της.

Αφοριστικές προσεγγίσεις μας οδηγούν (και εμάς αλλά και τους πολίτες) στην περίφημη απαίτηση για "άρση της μονιμότητας" για την οποία σου παραθέτω παλαιότερο σχόλιό μου σε άλλο blog όπου εσυζητείτο η άρση της μονιμότητας στο ραδιόφωνο, για να μην σου τα ξαναγράφω.

Υ.Γ. Σε ό, τι αφορά δε την δεύτερη απασχόληση επίτρεψέ μου να σου πω πως δεν το θεωρώ κατακριτέο εφόσον με την τίμια δουλειά του ένας άνθρωπος προσπαθεί να επιβιώσει σε μια εποχή όπου το 1/3 του πληθυσμού μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και η συντριπτική πλειονότητα των συνανθρώπων μας ζουν καταχρεωμένοι από από τα δάνεια και τις κάρτες.
Σοβαρότατο αδίκημα όμως θεωρώ τον εκβιασμό του πολίτη μέσω των αρμοδιοτήτων και της εξουσίας που απορρέουν από τη θέση που κατέχεις (εκβιασμό του ασθενούς από τον γιατρό για δωροδοκία, εκβιασμό βαθμολογικό του μαθητή από τον καθηγητή προκειμένου να τον αναλάβει σε ιδιαίτερο μάθημα, εκβιασμό του επιχειρηματία που παρανομεί από τον ελεγκτή του Υπουργείου Οικονομικών ή του οικείου ΟΤΑ προκειμένου να δώσει μίζα για να του διαγράψει το πρόστιμο, κ.λπ.) και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ την συγκάλυψη αυτού του σοβαρότατου αδικήματος από τους συναδέλφους ή ανωτέρους του παρανομούντος, που διεπόμενοι από μια κατάπτυση συντεχνιακή αντίληψη ΔΕΝ εφαρμόζουν τον Νόμο, ΔΕΝ αποδίδουν ευθύνες και συμβάλλουν τα μέγιστα στην διατήρηση αυτού του καθεστώτος της ατιμωρησίας, της παραλυσίας, της μη απόδοσης ευθυνών, της σήψης και της διαφθοράς.

****

Αγαπητέ Κύριε,

Η μονιμότητα στο ραδιόφωνο (αλλά και σε όλο τον δημόσιο τομέα) την οποία "δεν καταλαβαίνετε", δηλ. μ΄ αυτήν διαφωνείτε, ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και κατοχυρώνεται με το άρ. 103 του Ελληνικού Συντάγματος. Στόχος της είναι η διασφάλιση της εργασίας των υπαλλήλων (δηλαδή της Αξιοπρέπειας και Υπερφηφάνειας τους) και η προστασία τους από τις ΣΥΝΗΘΕΙΣ εκδικητικές πρακτικές σε βάρος τους από το νέο πολιτικό σχήμα που αναλαμβάνει την ηγεσία του Δημοσίου Οργανισμού, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, κ.λπ, κατόπιν εκλογών.

Προφανώς συμπεριλαμβάνεστε σε όσους ζητούν επιμόνως άρση της μονιμότητας και καταδικάζουν συλλήβδην τους δημοσίους υπαλλήλους θεωρώντάς τους "παράσιτα του κρατικού προϋπολογισμού". Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να επισημάνω ότι:

1) ΟΛΑ τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού (που δημιουργούν μεγαλοβιομήχανοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιώτες που ξεδιάντροπα φοροδιαφεύγουν) καλύπτονται από τους δημοσίους υπαλλήλους που φορολογούνται ΕΠΑΧΘΩΣ.

2) Η άρση της μονιμότητάς τους ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ εκ του Νόμου και του ισχύοντος Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για πάρα πολλές περιπτώσεις καθώς επίσης και σειρά άλλων ποινών αναλόγων του βαθμού βαρύτητας του παραπτώματος (σύσταση, επίπληξη, περικοπή αποδοχών, οριστική παύση - απόλυση), και

3) Το εάν όλα τα παραπάνω ΔΕΝ εφαρμόζονται (ή εφαρμόζονται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις του διωκόμενου) αυτό δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο πέραν της επικρατούσας νοοτροπίας (πολιτικών και πολιτών) κατά την οποία η υπηρεσιακή ή επαγγελματική ανεπάρκεια, η έλλειψη υπαλληλικού ήθους, η απουσία αισθήματος καθήκοντος και ευθύνης, η έλλειψη δίψας για διάκριση, η έλλειψη τεχνογνωσίας, δεξιοτήτων (πολλές φορές στοιχειωδών), ταλέντου, φαντασίας, κ.λπ. η αδυναμία διαχείρισης κρίσεων (προκειμένου για Διευθυντικά Στελέχη), κ.ά. ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ λόγο λύσεως της εργασιακής σχέσης σε περίπτωση που ο φέρων τα ανωτέρω γνωρίσματα δημόσιος λειτουργός πρόσκεται πολιτικά στην κυβερνώσα παράταξη (ή στο άλλο μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης, να ΄χουμε και το νου μας διότι αύριο εκείνοι θα ΄ρθουν...).

Συνεπώς, θα πρότεινα όλοι όσοι "δεν καταλαβαίνουν" τη μονιμότητα στο ραδιόφωνο ή αλλού, ζητούν άρση της μονιμότητας και αναθεώρηση του Συντάγματος (που πάντως παρότι υβρίζουν τον δημόσιο τομέα υπόκεινται σε πλείστους όσους εξευτελισμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν στις υπηρεσίες του θέση για το παιδί τους), αντί όλων των παραπάνω, ας καταδικάσουν ως ΜΟΝΟ και ΚΥΡΙΟ υεπύθυνο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που θεωρεί τσιφλίκι της τον Δημόσιο Τομέα, και τους υπηρετούντες σε αυτόν υπηρέτες δικούς της.

Εμπράκτως, δια της ψήφου τους.

Αν είναι σάπιο το ντοβλέτι, ευθυνόμαστε όλοι μας...


Y.Γ. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να μου διευκρινίσετε ΠΟΙΟ είναι το ιδιαίτερο γνώρισμα του παραγωγού ραδιοφωνικών εκπομπών – ως εργαζόμενου – που ερμηνεύει και νομιμοποιεί την απόλυσή του μεταξύ των 3.350 καταγεγραμμένων επαγγελμάτων στη σύγχρονη κοινωνία?
 
Καλημέρα Μπετυ!
Νομίζω ότι συμφωνούμε σε γενικές γραμμές.Πράγματι δεν είμαι σίγουρος αν η άρση της μονιμότητας(αν και στην πραξη όπως πολύ σωστά ανέφερες υπάρχει ,άσχετα αν δεν εφαρμόζεται όταν πρέπει )η αν θες μια λιγότερο ελαστική στάση των προϊστάμενων θα είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δηλαδή αν θα ωφελούσε πιο πολύ από τι θα έβλαπτε.Σε μια δίκαιη κοινωνία σίγουρα ναι.Είναι παρά πολλοί οι δήθεν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα που πρέπει να πάψουν να σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά Κανείς όμως δεν τους βάζει χέρι γιατί απλά κάνουν τη δουλειά του με τους υπόλοιπους που είτε από φόβο είτε από ευσυνειδησία εργάζονται,είναι και οι ψηφοι στη μεση,αλλα και γιατί δεν τους πληρώνουν από την τσέπη τους Οταν έγραψα για δεύτερη δουλειά(και γω κάνω δεύτερη και τρίτη πολλές φορές )εννοούσα ότι γνωρίζω τουλάχιστον 4 συναδέλφους μου που βγάζουν δεύτερο μεροκάματο τις ώρες που κανονικά πρέπει να εργάζονται στην κανονική εργασία τους και έχω ακούσει και για άλλους σε κοντινές υπηρεσίες .Δυο μάλιστα εξ αυτών χρησιμοποιούν και όχημα της υπηρεσίας.Επισης όσοι δημιουργούσαν προβλήματα ακόμα και ποινικά αδικήματα έκαναν, για να τους ξεφορτωθούν τους απάλλαξαν από οποιαδήποτε εργασία και κόντεψαν να τους στέλνουν τα λεφτά σπίτι. Να μη σε κουράσω και σου αναφέρω πολλά άλλα παραδείγματα πλήρους ασυδοσίας με μίζες κλοπές ,υπέρογκων υπερωριών κλπ .
Όταν βλέπω τους δημόσιους υπαλλήλους να εμφανίζονται σαν αδικημένοι και διωκόμενοι από το σύστημα μάλλον γελάω.Αυτοί που προσλήφθηκαν με αναξιοκρατικά κριτήρια, που πληρώνονται βρέξει χιονίσει και που η δουλειά που προσφέρουν δεν αξίζει ούτε ένα εύρο να διαμαρτύρονται(μιλάω για ένα μεγάλο ποσοστό)?Είναι να ακόμα βάρος στις πλάτες των πραγματικά εργαζόμενων .
Αγαπητή Μπετυ το πρόβλημα μου, που εργάζομαι στο δημόσιο πάνω από τη μισή μου ζωή,δεν είναι ούτε ο μισθός(αρκετά παίρνω γι αυτά που κάνω)ούτε οι φόροι(δίκαιοι είναι)ούτε το πότε θα πάρω σύνταξη(θα ήταν αστείο, αν και θα το ήθελα, να πάρω στα 45).Το πρόβλημα μου είναι αυτοί οι συνάδελφοι που εκτός του ότι κλέβουν το δημόσιο,συμπεριφέρονται σαν γουρούνια(ζητώ συγνώμη από τα πραγματικά γουρούνια)στους συνάδελφους τους και μη .
Τα λεφτά των κακοπληρωμένων γιατρών,δασκάλων κλπ αυτοί τα απομυζούν.Ας μην τους στηρίζουμε.
 
Μια καλησπέρα πέρασα να πω και δεν θα σχολιάσω τίποτα περί Δ.Υ.γιατί κάποτε που δοκίμασα να το κάνω με"άρπαξαν από τα μούτρα"
Αλλά σαν ελεύθερος επαγγελματίας που είμαι 25 χρόνια με δοσοληψίες,εφορία,ικα,πολεοδομία,πυροσβεστικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,μέτρησα στα δάχτυλα τους ευσυνείδητους.Και τα καφεδάκια και τα τσιγαράκια κατακλύζουν τα γραφεία.Προσωπικά μου έτυχε στον ΟΑΕΔ υπάλληλος που μου είπε να περιμένω να στεγνώσουν...τα νύχια που μόλις είχε βάψει!
 
@ resident:

Μια μικρή ένσταση μόνο στα παρακάτω και πολύ βιαστικά:
1) Στην "αναξιοκρατική πρόσληψη" με δεδομένο ότι (συνταγματικά κατοχυρωμένο) δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια έχει ο κάθε άνθρωπος (οι προαγωγές είναι άλλο ζήτημα επίσης όμως μεγάλο και ακανθώδες),

2) Στην εκτίμησή σου ότι "παίρνεις πολλά γι αυτά που κάνεις" διότι α) η αργομισθία είναι απόρροια των επιλογών της Διοίκησης που τοποθετεί δέκα εκεί που χρειάζεται ένας και έναν (τον ικανότερο, τον πιο ευσυνείδητο, τον πιο υπεύθυνο, κ.λπ.) σε νευραλγικά πόστα όπου χρειάζονται δέκα, και β) σημασία έχει - όχι μόνο για σένα αλλά για όλους - να πληρωνόμαστε επαρκώς ώστε να ζούμε χωρίς να αναγκαζόμαστε να κάνουμε δυο και τρεις δουλειές (είναι πολύ περίπλοκο το ζήτημα και είμαι σίγουρη ότι το αντιλαμβάνεσαι).
Κατά τα λοιπά βεβαίως και συμφωνούμε:-)

Όσον αφορά το σχόλιο της Παναγιώτας, γίνομαι έξαλλη. Οχι για την κυρία που τόλμησε να πει κάτι τέτοιο (θεωρώ δεδομένο πως είναι αληθές) όσο για την Παναγιώτα και την κάθε Παναγιώτα που δεν την ανέφερε ΑΜΕΣΩΣ, ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον ανώτερό της και, κατόπιν, δεν παρακολούθησε την πορεία της διενεργηθείσας ΕΔΕ που θα έπρεπε να διαταχθεί. Εχω πει πολλές φορές και θα πω ακόμη μία ότι χρέος και ημών των πολιτών είναι η τήρηση των Νόμων. Αλλά επειδή όλοι θέλουμε απλώς να "κάνουμε τη δουλειά μας", ούτε τον άξιο και πρόθυμο θα επαινέσουμε ούτε του ανάξιου και απρόθυμου θα ζητήσουμε την τιμωρία. Και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτούς.
 
Αγαπητή Παναγιώτα έτσι είναι και υπάρχουν όπως έγραψα και χειρότερα.
Καλησπέρα και από μένα!

Είμαι της γνώμης ότι όλοι πρέπει να κοιτάμε το γενικό συμφέρων και όχι το ατομικό γι αυτό και γράφω αυτά

Μπετυ και από μένα μερικές ενστάσεις,
1)Ναι, δικαίωμα στην εργασία πρέπει να έχουν όλοι.Υποχρέωση δεν ξέρω αν πρέπει να έχει το κράτος να δίνει σε όλους εργασία.Αν γινόταν αυτό κανείς δεν θα ήταν άνεργος αλλά και κανείς δεν θα δούλευε.
2) η αμοιβή δεν πρέπει να είναι σύμφωνα με τις ανάγκες του καθένα γιατί έτσι δεν θα βρεθεί άκρη.Οσα και να πάρει καποιοs ποτέ δεν θα του φθάνουν να ζήσει, γιατί το «ζω» είναι σχετικό.Εγώ χρειάζομαι πάνω από 2000 εύρο το μήνα, κάποιος άλλος δεν του φτάνουν τα 10000 κλπ.
Η αμοιβή πρέπει να είναι σύμφωνα με αυτά που παράγει.

Και κάτι άλλο,Τα έχω με τον "αστυνόμο"(διευθυντή πρoιστάμενο κλπ που δεν τιμωρεί η κάνει τα στραβά μάτια)αλλά τα έχω και με τον "κλέφτη"(τον υπάλληλο που θέλει να κατασπαράξει όσα πιο πολλά μπορεί χωρίς να προσφέρει).

Φιλικά και συναδελφικά,
Resident
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
@ resident:

Λυπούμαι αλλά θα επιμείνω. Είναι υποχρέωση του Κράτους να παράσχει στους πολίτες του την δυνατότητα να εργαστούν και να ζήσουν ΕΝΤΙΜΩΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Ακόμη και σε όσους απασχολούνται στον Ιδιωτικό Τομέα είναι ευθύνη του Κράτους (και των λειτουργών του) να ΜΗΝ καταπατώνται τα εργασιακά τους δικαιώματα, να ΜΗΝ υφίσττανται δικαρίσεις σε βάρος τους [λόγω φύλου, ηλικίας (ιδιαιτέρως θίγονται τις γυναίκες), σεξουαλικού προσανατολισμού ή βαθμού αναπηρίας, κ.λπ.], να ΜΗΝ βρίσκονται στο ΕΛΕΟΣ του κάθε ιδιώτη, κ.ά.

Παράδειγμα 1:
Χτες μιλούσα με μια φίλη η οποία ψάχνει δουλειά στα 47 της χρόνια. Απορρίπτεται παντού (λόγω ηλικίας) και τελικά από γνωστό γνωστού της προτάθηκε δουλειά σε εταιρεία φύλαξης με τους παρακάτω όρους: 8ωρο κυλιόμενο χωρίς ουδεμία πρότερη έγκαιρη ειδοποίηση και αμοιβή 520 ευρώ μηνιαίως. Δεν νομιμοποιείσαι να πληρώνεις 520 ευρώ εφόσον ο βασικός είναι 700? Νομιμοποιείσαι εάν ο ελεγκτής της Επιθεώρησης Εργασίας που σε επισκεφτεί υπογράψει ότι τα βρήκε όλα "εν τάξει"! Δεν νομιμοποιείσαι εσύ ως εργοδότης να τινάζεις στον αέρα τον προγραμματισμό της ζωής μιας οικογένειας? Βεβαίως και νομιμοποιείσαι εφόσον το Κράτος του Ελλαδιστάν σε άφησε ΑΣΥΔΟΤΟ και δεν σου επιβάλλει κυρώσεις!

Παράδειγμα 2:
Γιατρός γνωστός μου εργάζεται σε μεγάλο Ιδιωτικό Νοσοκομείο. Η Διοίκηση εμμέσως τους αναγκάζει να δίνουν τις κάρτες τους στον κάθε έναν προκειμένου την επομένη να δηλώσει ο ασθενής το όνομα του γιατρού στη ρεσεψιόν ώστε να αποδειχθεί ότι "έμεινε ευχαριστημένος και ξαναήρθε". Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να ανανεωθεί εκ νέου η σύμβασή του. Προσοχή: Δεν μιλάω για τους μεγαλογιατρούς, τους ελάχιστους, που στελεχώνουν τις Κλινικές. Πώς? Αξιοπρέπεια? Υπερηφάνεια? Νόμος είναι το δίκιο του Κλινικάρχη!

Παράδειγμα 3: Όταν το παιδί ήταν βρέφος και έπρεπε να εργαστώ αναγκάστηκα να βάλω αγγελία προκειμένου να βρω κυρία για να το κρατά στο σπίτι έως ότου πάει στον Παιδικό Σταθμό. Για μία αγγελία έλαβα 100 τηλεφωνήματα (μετά το έκλεισα) και συναντήθηκα με δέκα κυρίες, δεσποινίδες. Ηταν τέτοια η ΑΠΟΓΝΩΣΗ στα μάτια τους, ήταν τέτοια η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ που όταν μετά κατέληξα σε μία, και όπως είχα δεσμευτεί τηλεφώνησα στις υπόλοιπες για να τις ενημερώσω, τους είπα ψέμματα ότι τελικά θα το κρατήσω εγώ που θα πάρω άνευ αποδοχών από τη δουλειά μου γιατί δεν ήθελα να τις κάνω (και εγώ, για ακόμη μία φορά στη ζωή τους) να βιώσουν την ΑΠΟΡΡΙΨΗ!

Γυναίκες πολύ μικρές που τους απέρριπταν τα βιογραφικά και τις αιτήσεις γιατί αύριο θα έμεναν έγκυες και θα έφερναν στον κόσμο Ανθρώπους. Ποιος μίλησε για προστασία της μητρότητας? Πολύ ωραίο ανέκδοτο! Ή γυναίκες πιο ώριμες που αφού μεγάλωσαν τα παιδιά τους και τα σπούδασαν αναγκάστηκαν να βγουν ξανά στην αγορά εργασίας γιατί με τη σύνταξη των 700 ευρώ του συζύγου πεινούσαν όμως κρίνονταν "μεγάλες" και "κουρασμένες" άρα και αντιπαραγωγικές. Κάποιος κάποτε κάτι είχε πει για "σύνταξη της Ελληνίδας νοικοκυράς", για αμοιβή της πιο μαύρης κι από τις μαύρες εργασίες. Ακούσατε ξανά τίποτα? Ούτε κι εγώ!

Όλους αυτούς ποιος τους άφησε ασύδοτους? Σε όλους αυτούς ποιος επέτρεψε να φέρουν αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα? Σε όλους αυτούς ποιος έδωσε το δικαίωμα να θεωρούν ελεύθερους ανθρώπους σκλάβους εάν όχι το Κράτος και οι διεφθαρμένοι συνάδελφοί μας?

Οσο για την αμοιβή έχω δεν είπα πουθενά πως πρέπει να λαμβάνουμε όσα μας χρειάζονται για τις ανάγκες μας διότι προφανές είναι ότι έτσι άκρη δεν βρίσκεται ποτέ. Εγώ είπα πως πρέπει να πληρωνόμαστε τόσα ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς και με 700 ευρώ (εάν τα πάρεις) ή με 300 σύνταξη δεν μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς. Αλλά και πάλι επανερχόμαστε στην ανημπόρια του Κράτους να ελέγξει τους βιομηχάνους και τις ανατιμήσεις τους που εκτίναξαν το κόστος ζωής μας στα ύψη και ΔΕΝ μπορούμε να ζήσουμε με 700 ευρώ.

Και το σύστημα αυτό ακριβώς θέλει.

Να μην μπορείς να ζήσεις οπότε να αναγκαστείς να κάνεις και δεύτερη και τριτη δουλειά, να σε ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΕΙ για να μην είσαι επικίνδυνος. Διότι εάν δουλεύειες από το πρωί έως το βράδυ πού να βρεις το κουράγιο, την αντοχή, τις διαθεσιμότητες και τον χρόνο να διαμαρτυρηθείς για τα αδέσποτα, για τα παιδιά των φαναριών, για τις κακοποιημένες γυναίκες, για τα μεταλλαγμένα που μας ταίζουν, κ.ό.κ. Ενεργός πολίτης? Αλλο σύντομο ανέκδοτο!!!

Και όσον αφορά αυτό που λες ότι η αμοιβή μας πρέπει να είναι σύμφωνη με αυτό που παράγουμε. Συμφωνώ. Ομως εάν ένα παιδί μπορεί να παραγάγει Α αλλά αναγκάζεται να παραγάγει Β επειδή αναγκάζεται να ετεροαπασχοληθεί, ποιος έχει την ευθύνη αν όχι το Κράτος ξανά και η πολιτική ηγεσία που δεν φόντισε να συνδέσει τις Σχολές με την αγορά εργασίας και ενώ χρειάζεται 1000 δικηγόρους παράγει 10000? Δεν είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι 9000 είναι οι μελλοντικοί άνεργοι?

Εν πάση περιπτώσει είναι πολύ μεγάλη αυτή η κουβέντα... Εδώ πάντως είμαστε και θα τα λέμε. Καλημέρα.
 
Καλημέρα Μπετυ!
Συμφωνώ ότι οι αδικίες και η έλλειψη ελέγχων,κυρώσεων κλπ στον ιδιωτικό τομέα είναι συχνά φαινόμενα αλλά αυτό είναι ένα άλλο και σοβαρό θέμα.
Ηθελα να γράψω για αυτό που ξέρω και ζω καθημερινά:την ασυδοσία των δημοσίων υπαλλήλων και πάνω σε αυτό μερικές ακόμη παρατηρήσεις:
Aυτό που δεν μου αρέσει είναι να βλέπω συναδέλφους να είναι λύκοι στα δικαιώματα και κηφήνες στις υποχρεώσεις.
Aυτό που δεν μου αρέσει και το θεωρώ αδικία είναι οι εργαζόμενοι και φορολογούμενοι να πληρώνουν τους κηφήνες .
Aυτό που δεν μου αρέσει είναι που το δημόσιο έχει γεμίσει με μικροαπατεώνες και λουφαδόρους που κρύβονται κάτω από τον μανδύα του εργαζόμενου και κανείς δεν κάνει κάτι γι αυτό αντίθετα τα συνδικάτα και οι λαϊκιστές πολιτικοί τους υποστηρίζουν.
Bδέλλες που απομυζούν το χρήμα του κράτους που θα μπορούσε πραγματικά να πάει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη η το δικαιούνται. Έχουμε καταντήσει σε «κλάδο αρμέγματος του κράτους».
Στην καθιερωμένη μου βόλτα για ανεύρεση και τάισμα αδέσποτων σκεφτόμουν ότι από τα 15000ε που παίρνει ο δήμος από τη εοκ για την περίθαλψη αυτών των ζώων ούτε ένα σέντσ δεν πάει σε δαύτα(εκτός κι αν ρίχνουν φόλες) προτιμάνε να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν με «ξένα κόλλυβα» «εργαζόμενους» για να εξαγοράσουν την ψήφο τους.
Και κάτι άλλο ασφαλώς και σε πολλές περιπτώσεις η εργασία είναι σκληρή αλλά πάλι από αυτά που γνωρίζω θα πω ότι ο παππούς μου δούλευε περισσότερο από τον πατέρα μου και ο πατέρας περισσότερο από μένα και απολάμβαναν λιγότερα.
Και όσο για τις διαμαρτυρίες πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος και γι αυτές γιατί αποτι ακούω συχνά κλείνουν οι δρόμοι από τους καθολικά διαμαρτυρόμενους που και πάλι οι πιο πολλοί από αυτούς το μόνο που κάνουν είναι να διαμαρτύρονται.Αλλοι το έχουν και σαν επάγγελμα.
Και τέλος νομίζω για να ζήσει κάποιος εντίμως και αξιοπρεπώς πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να συμπεριφέρεται εντίμως και αξιοπρεπώς και ιδιαίτερα εκεί που τον πληρώνουν οι άλλοι.

Φιλικά και συναδελφικά,
Resident
 
@ resident:

Αναφέρεσαι στην παραλυσία του Κράτους, συμφωνώ φυσικά. Και για τον λόγο αυτό ανέφερα και τα παραπάνω ενδεικτικά παραδείγματα.

Ο δημόσιος υπάλληλος είναι (ή τουλάχιστον πρέπει να καταλάβει ότι είναι) υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος επειδή μισθοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και, βεβαίως, έμμεσος εργοδότης του είναι ο φορολογούμενος πολίτης. Από την άλλη ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνει, θέλοντας και μη, ΟΛΑ τα ελλείμματα του κρατικού μας προϋπολογισμού. Τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον γιατρό ή τον δικηγόρο που φοροδιαφεύγει. Α! Επειδή αγαπάς και τα τετράποδα, ας συμπεριλάβουμε και τον κτηνίατρο ο οποίος έρχεται στο σπίτι παίρνει επίσκεψη 50 ευρώ, φάρμακα 20 και 100 ευρώ για κάτι ασαφείς εξετάσεις τρέχα γύρευε στο Νοσοκομείο Ζώων στο Πικέρμι και δεν ντρέπεται να σου κόβει επίσκεψη για 20! Μην τα ξεχνάμε, αυτά, μην τα ξεχνάμε.

Η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί κανένα κράτος μέλος για την διαχείριση του πληθυσμού των αδεσπότων. Το ΥΠ.ΕΣ. είναι υποχρεωμένο να χρηματοδοτήσει τους Δήμους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα που ορίζει την περισυλλογή, στείρωση και επανατοποθέτησή τους. Οι βλαχοδήμαρχοι όμως δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, αλλά κι αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Εγώ πάλι δεν θα μιλήσω για τον παππού μου (δάσκαλος και μετά στο αντάρτικο, μαύρες εποχές για τον τόπο) αλλά για τον πατέρα μου που ναι μεν δούλευε αλλά είχε χρόνο για την οικογένειά του και τον εαυτό του, παρείχε τη δυνατότητα στα παιδιά του να κάνουν ιδιαίτερο και όχι ομαδικό φροντιστήριο και τα πήγαινε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ έναν μήνα ο-λό-κλη-ρο διακοπές. Επίσης απέκτησε σπίτι και αγόρασε από άλλο ένα και στα παιδιά του (το τονίζω διότι υπηρέτησε σε θέση πολύ υψηλή την οποία εάν ήταν ανέντιμος και την εκμεταλλευθεί θα είχε αποκτήσει πολυκατοικίες). Ποια η σχέση μας με κείνη τη γενιά? Εγω πιστεύω ότι η ερχόμενη (δηλαδή η γενιά των 700 ευρώ όπως λέμε) όπου να ΄ναι θα αρχίσει να σκέφτεται τη μετανάστευση και ο Χαλκιάς με τον Καζαντζίδη θα ξαναγίνουν επίκαιροι.
"Είμαι το νούμερο 8, με ξέρουν όλοι με αυτό, και γω κρατάω μυστικό, ποιο είναι το, ποιο είναι το όνομά μου".

Συναδελφικά και γω σε χαιρετώ:-)))
Ούτως ή άλλως εφόσον αγαπάς (και σέβεσαι) τα τετράποδα, φίλος μου είσαι.
 
@ resident:

Επίσης ο φορολογούμενος πολίτης, πρέπει να σου θυμίσω, δεν πληρώνει μόνο τους αργόμισθους υπαλλήλους - κηφήνες (όπως τους ονομάζεις) αλλά και έναν σωρό άλλους κηφήνες - πολιτικά προσώπατα και τα λεφτά του (δηλαδή οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που καταβάλλει) γίνονται μισθοί κηφαναράδων πολιτικών, συνεργατών, Διοικητών κ.λπ., μίζεις και δομημένα ομόλογα. Να τα λέμε όλα...
Και το κυριότερο, ότι αυτό δεν θα πάψει να γίνεται διότι ο μέσος άνθρωπος (και αυτό είναι που με κάνει να απελπίζομαι) έχει ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ πως η ενασχόληση κάποιου ανθρώπου με τα κοινά πρέπει συνεπάγεται την οικονομική και κοινωνική του αποκατάσταση και είτε δεν εξοργίζεται και το συντηρεί είτε αποφασίζει ο ίδιος να πολιτευθεί και να ωφεληθεί.
 
Οk Μπετυ,κάπου στη μέση ίσως βρίσκεται η αλήθεια.
Και συ είσαι φίλη μου και όσοι αγαπάνε τα ζώα.
Να είσαι καλά!
 
Κάποτε η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων ήταν ένα προοδευτικό μέτρο για να μην γίνονται έραμαια οι εργαζόμενοι των διαθέσεων του κάθε κόμματος που ανέβαινε στην εξουσία (έτσι βγήκε η ονομασία πλατεία Κλαυθμώνος, μαζεύονταν και έκλαιγαν οι απολυμένοι). Σταδιακά ένα προοδευτικό μέτρο έγινε συντηρητικό. Το δημόσιο γέμισε με ανθρώπους που τακτοποίησαν οι κομματάρχες. Σφιγγοκολάριους. Με κάλυψη απ το κόμμα και τους συνδικαλιστές. Συντεχνίες. Άνθρωποι (όχι όλοι βέβαια) βγαλμένοι από τα ποιήματα του Καρυωτάκη. Αναπαράγουν τη λογική του βολέματος, του ωχαδερφισμού, και στη συνέχεια την διαφθορά. Είμαι υπέρτ της κατάργησης της μονιμότητας. Και το θεωρώ αυτό πολύ προοδευτικό Είναι θέμα του συνδικαλιστικού κινήματος αντί να ορίζει όρους υπερπροστασίας της τεμπελιάς, να ορίσει τους όρους προστασίας του πολίτη
 
Άλλε δυστυχώς έχουμε καταντήσει όπως είπα σε κλάδο αρμέγματος του κράτους και αυτά που ζητάμε συνεχώς είναι λιγότερη ως καθόλου δουλειά ,και μεγαλύτερους μισθούς. Σχεδόν κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πως θα γίνει παραγωγικός. για ότι κάνουμε ρίχνουμε το βάρος αλλού και δεν κοιτάμε την καμπούρα μας.
Υποστηριχτές μας όλοι οι λαϊκιστές ψευτοαριστεροι και οι κάθε λογής Λαζόπουλοι.
Οι συντηρητικοί που ονομάζονται προοδευτικοί.
Λυπάμαι για αυτή την κατάντια.

«Όταν φταίει ο εαυτός μας, νομίζουμε πως μας φταίνε οι άλλοι!».Oχι εσύ άλλε.Oι άλλοι, επιχειρηματίες, τράπεζες και ιδιαίτερα ο άγιος Παντελεήμων, δηλαδή το κράτος.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
 
Θα συμφωνήσω με την Παναγιώτα. Δυστυχώς η εικόνα των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι τριτοκοσμική και οι εξαιρέσεις είναι τόσο λίγες...

doc
 
Θα συμφωνήσω με την Παναγιώτα. Δυστυχώς η εικόνα των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι τριτοκοσμική και οι εξαιρέσεις είναι τόσο λίγες...

doc
 
Σωστός ο γιατρός!
 
Και μια και βρήκα τον Dc να συμφωνεί μαζί μου θα ομολογήσω στη Ντέπυ μια άλλη εμπειρία της Παναγιώτας και της "κάθε" ίσως Παναγιώτας.
Πριν από λίγα χρόνια πήγα στην ΔΕΗ για να ζητήσω έλεγχο του ρολογιού λόγου υπερβολικών κιλοβατωρων.
Μια αγενέστατη κορασίς ήταν η αρμόδια που μάλλον το ξενύχτησε και δεν χόρτασε ύπνο(επομένη Καθαράς Δευτέρας ήταν)και με ειρωνεύτηκε κιόλας πόσο γαλέο με σκορδαλιά έφαγα και με "πείραξαν".Σαν να λέμε παίρνεις ληγμένα και μυρίζουν από μακριά!Οταν πήγα στον υποτιθέμενο "προϊστάμενο" της για να κάνω παράπονα κακής συμπεριφοράς η απάντηση ήταν:"Κυρία μου οι υπάλληλοι μας δουλεύουν εξαντλητικά και λογικό είναι κάποια στιγμή να ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΟΥΝ...Σιγά μην Χ..ω! Ακου εξαντλητικά...Ποιός δουλεύει ποιόν?
Ευγενικά και χουντικά με έβγαλε έξω από το γραφείο του...
Αγαπητή Ντέπυ ονειροφαντάζεσαι μάλλον για τα περί καταγγελιών.Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.Δυστυχώς όλα αυτά τα καθήκια τα πληρώνουμε εμείς.Εμείς δουλεύουμε γι'αυτούς τους κηφήνες.Κι επειδή είμαι και αθυρόστομη δεν θα επεκταθώ άλλο στο θέμα,θα ευχαριστήσω τον Ρεζιντεντ για την φιλοξενία και θα σας ευχηθώ καλό Σ/Κ
 
@Παναγιώτα ,
Βέβαια μέσα σε όλους αυτούς τους κάφρους,τους λωποδύτες και τους γλυφτες που κλέβουν αργά αλλά σταθερά το δημόσιο χρήμα , υπάρχουν και ελάχιστοι ευσυνείδητοι και αυτοί πληρώνουν τη νύφη τις πιο πολλές φορές, για τον απλούστατο λόγο ότι οποίος εργάζεται κάνει και λάθη και είναι και αυτός που θα δεχθεί τα παράπονα των πολιτών γιατί αυτόν βρίσκουν στη θέση του όταν οι υπόλοιποι η θα την έχουν κοπανήσει η θα έχουν λουφάξει και ποιος τους βρίσκει.

Σε Ευχαριστώ εγώ για τις επισκέψεις!
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?