17.11.08

 
"Πως μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο, ανυπεράσπιστο ζώο, που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε; Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θυματά σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά… Γι αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα…!Αναρωτιέστε γιατί ο Πυθαγόρας δεν έτρωγε κρέας; Εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο και με τι καρδιά, ο πρώτος άνθρωπος πλησίασε το στόμα του στο πηγμένο αίμα και τα χείλια του σε ένα νεκρό πλάσμα. Πως έβαλε στο τραπέζι του πτώματα ζώων και ονόμασε φαγητό και τροφή τα πλάσματα που λίγο πριν μούγκριζαν και βέλαζαν, κινούνταν γεμάτα ζωή. Πως δέχτηκε την θέα της σφαγής, τον κομμένο λαιμό, το γδαρμένο δέρμα, τις σπασμένες αρθρώσεις. Σκεφτείτε την άσχημη μυρωδιά… Πως έγινε να μην ανατριχιάσει όταν ήρθε σε επαφή με τα κομμάτια άλλων όντων και ρούφηξε το ζουμί και τον ορό από τις πληγές τους…! Ο άνθρωπος δεν τρέφεται με λιοντάρια και λύκους για να επιζήσει…, αντίθετα, σκοτώνει πλάσματα ακίνδυνα, εξημερωμένα, που δεν έχουν κεντριά και μυτερά δόντια. Για ένα κομμάτι κρέας, ο άνθρωπος τους αφαιρεί τον ήλιο, το φως, την διάρκεια της ζωής που δικαιούνται όταν γεννιούνται. Αν πιστεύετε πως η φύση σας προορίζει για τέτοιου είδους διατροφή, γιατί δεν σκοτώνετε μόνοι σας αυτό που θέλετε να φάτε; Αλλά κάντε το με τις δικές σας δυνάμεις, χωρίς ρόπαλο, χωρίς σφυριά ή άλλα όπλα.ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

Comments:
Ωραίο θέμα. Ο ιδεαλισμός ίσως έσπρωξε τον άνθρωπο να δοκιμάσει το κρέας του ακόμα και το αίμα του σαν κοινωνία της δύναμης του ζώου που καταβρόχθιζε!
Πράγματι, φίλε μου είναι πολύ άδικο, ιδιαίτερα από τον άνθρωπο που έχει νοημοσύνη και μπορεί να βρει την τροφή του και από αλλού να τρέφεται σκοτώνοντας!
Έτσι άρχισε να λατρεύει τους θεούς και έκτοτε λαοί ξεσηκωνόντουσαν ενάντια σε άλλους επειδή δεν πίστευαν στον ίδιο θεό. Δυστυχώς αυτό γίνεται και σήμερα (Νιγηρία, Μέση Ανατολή, Βομβάη).
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
Άθεε, Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Τίποτα πιο βλακώδες απ την θρησκεία,τίποτα πιο ανήθικο από την αντιμετώπιση των ζώων σαν να είναι αντικείμενα η σαν κομμάτια κρέας η μηχανές παραγωγής προϊόντων η σαν να είναι αντικλεπτικοί μηχανισμοί η εργαλεία κυνηγίου... Στα αδύναμα και απροστάτευτα φαίνεται η πραγματική καλοσύνη.

Μου άρεσε η σκηνή στην ταινία «Tο τρένο της μεγάλης φυγής» που η συμπρωταγωνίστρια του Jon Voight του λέει την στιγμή που προσπαθεί να σκοτώσει τον Ερικ Ρομπερτς :“You’re an animal”και ο Jon Voight απαντάει:‘’No worse,human.Human!”
 
Μου θυμίζεις ένα φίλο που είναι vegetarian.

Μου αρέσει υπερβολικά το κρέας για να σταματήσω να το καταναλώνω και χαίρομαι πάρα πολύ που δεν πρέπει να σκοτώνω τα ζώα. Πάντως αν έπρεπε να σκοτώσω ζώο για να συντηρηθώ είμαι σίγουρος πως θα το έκανα...
 
@Γιαννη,
Περί ορέξεως τι να πω.
Ο κουντερα γράφει «ας υποθέσουμε ότι ο θεός(λέμε τώρα) είχε πει σε έναν εξωγήινο «θα άρχεις των πλασμάτων ολων των άλλων αστέρων»… Ο άνθρωπος δεμένος σε μια άμαξα από έναν Αριανό η ψητός στη σούβλα από έναν κάτοικο του γαλαξία ,θα θυμόταν ίσως τότε τη μοσχαρίσια μπριζόλα που είχε τη συνήθεια να τεμαχίζει στο πιάτο του και θα ζητούσε (πολύ αργά)συγνώμη από την αγελάδα».
 
Δημοσίευση σχολίου<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?