7.1.09

 
“Ένας αγρότης μου λέει: “Δεν μπορείς να ζεις μονάχα με φυτική τροφή, γιατί έτσι το σώμα σου δεν παίρνει τις ουσίες που χρειάζεται για να δυναμώσουν τα κόκαλα”. Kι έτσι αφιερώνει με θρησκευτική ευλάβεια ένα κομμάτι της ημέρας του στην τροφοδοσία του οργανισμού του με την πρώτη υλη που φτιάχνει τα κόκαλα.Kι όσο μου δίνει την πολύτιμη αυτή συμβουλή του προχωραει πίσω από τα βόδια του ,τα οποία με κόκαλα φτιαγμένα από τη φυτική διατροφή ,τον τραβανε ακούραστα μαζί με το αλέτρι του, πάνω από κάθε εμπόδιο που συναντούν στο δρόμο τους.”

από το βιβλίο του Χένρι Ντέιβιντ Θορό,Walden,H,η ζωή στο δάσος.

Γι αυτόν που σε ηλικία 43 ετών εξακολουθεί να είναι ο δυνατότερος άντρας στον νομό που ζει και είναι vegan.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΡΚΟ

Comments:
Καλέ μου Ρεζιντεντ,
Διάβασα την παραπομπή σου στην αξιαγάπητη foxy vegan, αλλά δεν με καλύπτει συνειδησιακά το κορίτσι.
Ξέρετε πόσα παιδιά του τρίτου κόσμου ονειρεύονται ένα κοκαλάκι και ένα αυγουλάκι? Ξέρετε πόσα παιδιά πεθαίνουν επειδή δεν τα καλύπτει διατροφικά το μητρικό γάλα και τα χορταράκια της άνυδρης Αφρικής.
Ας μη μιλάμε λοιπόν εκ του ασφαλούς με τα μανιταράκια μας και τα καλαμποκάκια μας και τα προϊόντα σόγιας και τα υποκατάστατα τυριών και τα σπανάκια και τους αρακαδες που πουλιούνται σε τρελές τιμές ωσάν βιολογικά προϊόντα που σέβονται τον πλανήτη, απο τα σούπερ μαρκετ.
Ετσι είναι πολύ εύκολο για κάποιον να γίνει βεγκαν.Αν είναι και χοντρός σαν τον ελέφαντα της φωτο σου ακόμα καλύτερα.Θα χάσει και κιλά.
Για πείνα μιλάμεεεεεεεεεεεε!!!!
Για ανθρώπινη πείνα και όχι για το δικό μας βολεμένο γκλάμορουζ.
Αντε πάτε να πείτε στα παιδιά της Γάζας να μην σφαξουν το γουρούνι και τις κότες.Εμας θα σφάξουν για να φάνε....
Και καλά θα κάνουν!Γιατί σφάξιμο μας χρειάζεται...
Οχι αγαπητέ μου φίλε,δεν θα συμφωνήσω περί αυτού.
Σκατά στα μούτρα μου που το λέω -αλλά θα το πω- κι ας είναι δικό μου το κρίμα.
Το ότι είμαι έμπρακτα φιλόζωη είναι γνωστό σε φίλους και γνωστούς-άγνωστους μπλόγκερ.
Το ότι συνδράμω σε κάποιες ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι γνωστό σε πολύ λίγα αγαπημένα μου άτομα.
Ξέρεις τι με κάνει όμως χαρούμενη φίλε μου?
Οταν μου στέλνουν κάθε τρίμηνο την αναφορά για το έγιναν τα χρήματα μας για την κοινότητα που αναλάβαμε.
Γουρούνια και κότες αγόρασαν πρώτα για τις οικογένειες. Σπόρους μετά και ύστερα μολύβια και τετράδια.
Η πείνα λοιπόν ...δεν τρώγεται με τίποτα!
Δεν πιστεύω κανέναν χορτοφάγο που θα μου πει πως σε κατάσταση πείνας δεν θα έσφαζε τον σκύλο του και να τον φάει.
Κι ας ορκιζόταν σε Θεούς και Δαίμονες...

ας κοιτάξουμε λοιπόν πρώτα τους ανθρώπους και όταν θα εξαλειφθεί η πείνα από τον Πλανήτη τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια ζωή συνύπαρξης και ευτυχίας με τα ζώα

Κι όσο για τις αγελάδες...Αστα να πάνε...
Εχω μεγάλο βιογραφικό επ'αυτού φίλε μου κοντά 10 χρόνια, αλλά αυτά δεν λέγονται δημοσίως....

Με την εκτίμηση μου Παν.
 
Καλή μου Παναγιώτα, δεν θα σωθούν τα πεινασμένα παιδάκια της Αφρικής αν εσύ φας κρέας. Τι σχέση μπορεί να έχει??!!ΙΣΑ ισα,ίσως σου περισσέψουν χρήματα και τους τα στείλεις γιατί τα καλαμποκακια είναι πιο φθηνα από τα ζωάκια που τρως.Οντως είναι εύκολο κάποιος να γίνει βεγκαν αλλά πιο νόστιμο είναι να καταβροχθίζει τα παϊδάκια η το αρνάκι γάλακτος ,το ξέρουμε όλοι αυτό.Δεν είναι βολεμένο γκλαμορουζ αλλά μια συμπονετική διατροφή ,είναι συνειδητή στάση ζωής και τα την γνώμη πολλών η καλύτερη ζωοφιλική πράξη ,λοιπόν δεν ανάγκη να μιλάς για βόλεμα και για γκλαμορουζ, σε παρακαλώ.Τα παιδάκια της Γάζας μπορεί να φάνε κι μας από την πείνα τους ,εμείς δεν πεινάμε τόσο ούτε είναι ανάγκη για να τρώμε κρέας ζώων.
Το σκύλο μας όταν πεινάσουμε ας τον φάμε ,αλλά τώρα που δεν πεινάμε και έχουμε τόσες επιλογές ας τον αφήσουμε καλύτερα τον κακομοίρη να ζήσει και αυτός(τι λες?) κι ας φάμε- για να μην τον φάμε- κανένα κουνουπίδι.
Αμαρτία δεν είναι?
Καλημέρα.



Υ.γ Παναγιωτα διαβασε αν θεs και μια αλλη γνωμη

http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?cat_parent=9&time_id=153&cat_id=16
 
Άραγε αφού μιλάμεεεε για ανθρώπινη πείνα γιατί ταΐζουμε τα σκυλάκια και τα γατάκια ενώ πεινάνε τα παιδάκια της Αφρικής και της Γάζας?
 
Και εδώ πάει λίγος Πλούταρχος: Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θυματά σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά… Γι αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα…
 
Κάλέ μου Ρεζιντεντ,
προσωπικά το κρέας το έχω χεσμένο,το κοτόπουλο με αηδιάζει,ίσα που το αγγίζω και η διατροφή μου είναι γκλαμουριά φασολάδας ρεβυθάδας και φακής. Αν μαγειρέψει η κόρη μου και αν αγοράσω εγώ για να φάνε τα γερόντια μου κάνα τσι-τσι ίσως γλύψω κάνα κοκαλάκι ή ισως δοκιμάσω της σάλτσα.
Αλλά ειλικρινά εξοργίστηκα από την φοξυ βέγκαν η οποία απευθύνεται με τις βετζετέριαν συνταγές της σε πλούσιους χορτοφάγους.
Εκείνα τα επαναστατικά βιολογικά υλικά ξέρω πόσο κοστίζουν και δεν είμαι πλούσια για να τα αγοράσω.
Και για να μην γράψω και άλλα και ανεβάσω πίεση,ένα θα πω.
Ο καθείς και τα εργα του.
Σίγουρα εμένα κάποια χρήματα μου περισσεύουν (μετά κόπων και βασάνων βέβαια)και όχι σίγουρα από την μη κατανάλωση κρέατος.
Αλλά στην φίλη χορτοφάγο και Βέγκαν αμφιβάλλω αν περισσεύουν με τις "οικολογικές μακαρονάδες" και τις μαλακίες που γράφει περί χορτοσυνταγών, γιατί θα τραβήξω τις κοτσίδες μου αν μου πει πως δεν κοστίζουν.Εκτος αν είναι τόσο πακετοπούλου η κόρη.
Και για να επανέλθω εις την τάξη-όπως μου λέει και ο υπερήλικος πατέρα μου-συνταξιούχος δάσκαλος με γεροντική άνοια-δεν με ενδιαφέρει αν θα ζήσω και χωρίς κρέας, άλλωστε λιτοδίαιτο άτομο είμαι στα 65 κιλά μου.
Έμπρακτα θέλω να δω έργα πρώτα για τις παιδικές ανθρώπινες ψυχούλες.
Να χορτάσουν, να ζήσουν και να αποφασίσουν πως τα ζώα είναι φίλοι και όχι τροφή.

Υ.Γ.και μην ακούσω για συνταγές βετζετέριαν που κοστίζουν μισθό εβδομάδας....
θα ρίξω μπινελίκι άγριο.

Με την αγάπη μου Παν.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?